Winx Club - Magisch Avontuur

Beoordeling:

Geplaatst: door Jamaica Vink

Inmiddels zijn al zes tv-seizoenen en een bioscoopfilm gemaakt over de Winx Club, een groep bevriende feeën. Vanaf het begin waren de Winx razend populair onder meisjes tussen de zes en de tien jaar oud. Het nieuwe tekenfilmavontuur, Winx Club - Magisch Avontuur, bevat weer alles om een meisjeshart sneller te laten kloppen.

Het nieuwe schooljaar op Alfea wordt feestelijk ingewijd. Stella, Flora, Layla, Tecna en Musa moeten het dit jaar zonder hun vriendin Bloom doen. Zij woont nu in het Koninkrijk Domino, waar ze eindelijk met haar ouders herenigd is. Bloom wordt ook nog eens ten huwelijk gevraagd door de man van haar dromen: Sky, de ware erfgenaam van het Eraklyon Koninkrijk. Een duister geheim bedreigt alleen het magische evenwicht in het land. Het is aan Sky om het geheim te ontdekken. Gelukkig krijgt hij hulp van de Winx Club en de Specialisten.

Zoals we van de Winx Club gewend zijn, heeft ook deze film een mierzoete uitstraling. De animaties zijn zoals altijd mooi en gedetailleerd. Je moet wel de serie of de vorige prent hebben gezien om iets van het Magisch Avontuur te begrijpen. Het is namelijk lastig om sommige ontwikkelingen te volgen. Daarnaast weet je aan het eind van de film niet hoe de feeën precies heten en wat hun superkrachten zijn.

Toch verdiepen kinderen zich meestal niet in de verhaallijnen. Zij vinden het belangrijker dat de film spannend is en ze aan het lachen maakt. Dat is bij Magisch Avontuur zeker het geval. Zo proberen de Winx de magische wereld te redden. Dit zorgt ervoor dat ze het moeten opnemen tegen de kwaadaardige heksen.

De grappige momenten hebben vooral te maken met de onhandigheid van de Winx. Bijvoorbeeld wanneer de feeën hun krachten zijn kwijtgeraakt en gaan trainen om toch te kunnen vechten. Dit levert een hoop grappige en domme acties op. Tussendoor zingen de Winx regelmatig vrolijke liedjes die kinderen gemakkelijk kunnen meezingen.

Ouders moeten waarschijnlijk veel moeite doen om iets van de film te begrijpen. Daarnaast doen de hoge stemmetjes van de Winx en het felle kleurgebruik pijn aan je oren en ogen. Maar Winx Club is natuurlijk vooral bedoeld voor jonge meisjes. Zij vinden dit avontuur zeker weer fantastisch en genieten met volle teugen van hun favoriete feeën.

Trailer