We're The Millers

Beoordeling:

Geplaatst: door Alette Kreuze

Een drugsdealer, een stripper, een opstandige tiener en een sukkeltje. Vier personen die allemaal weinig succes in het leven lijken te hebben, besluiten samen de ideale familie te vormen om zo minder op te vallen wanneer ze een lading drugs vanuit Mexico naar de Verenigde Staten proberen te smokkelen. Of dit nu een zo slim idee is, valt echter nog maar te bezien. 

David Burke (Jason Sudeikis) is een hasjdealer die zijn spul voornamelijk verkoopt aan de werkende middenklasse die het af en toe wel kan gebruiken om een beetje stoom af te blazen. Wanneer hij echter probeert een stel tieners uit de problemen te helpen, wordt hij overvallen en beroofd van al zijn geld en zijn voorraad. Hierdoor kijkt hij opeens tegen een gigantische schuld op bij zijn leverancier Brad (Ed Helms).

Om van deze schuld af te komen, moet David van Brad een partij drugs vanuit Mexico de Verenigde Staten in smokkelen. Door de strenge grenscontroles is dit echter lang niet zo eenvoudig en David wordt gedwongen een inventief plan te bedenken waardoor hij ongestoord zijn gang kan gaan. 

Geïnspireerd door zijn simpele medemens en hun campers, besluit David de hulp in te roepen van zijn buren: de cynische stripper Rose (Jennifer Aniston), de ietwat simpele Kenny (Will Poulter) en de van huis weggelopen Casey (Emma Roberts). Samen vormen ze de ultieme nepfamilie die met hun grote, glanzende camper naar het zuiden trekken om de Amerikaanse feestdag 4th of July te vieren.  

Na Horrible Bosses, hebben Jason Sudeikis en Jennifer Aniston elkaar wederom gevonden en de twee blijken eigenlijk gewoon een hele goede combinatie op het gebied van komedie te zijn. De chemie tussen de twee is perfect voor dit genre en de toevoeging van Ed Helms als drugsbaron maakt het geheel tot een zeer humoristische aangelegenheid. 

Ook de rest van de cast is door de makers van We’re The Millers slim bij elkaar gezocht, waarbij de show geregeld wordt gestolen door Nick Offerman en Kathryn Hahn als Don en Edie Fitzgerald. Vanaf het eerste moment maken zij een hilarisch indruk als oppervlakkig Amerikaans stel dat volledig geïntrigeerd is door David en Rose. Zij lopen dan ook als een rode draad door het verhaal en zorgen hiermee voor de nodige afwisseling die deze film tot een heerlijke komedie maakt. 

We’re The Millers is één van de betere komedies die dit jaar tot nu toe is uitgekomen en is daarom zeker de moeite waard om te gaan zien. De film kijkt lekker weg en hoewel je niet aan enkele filmclichés hier en daar ontkomt, is het geheel duidelijk goed uitgedacht door de makers. Het is hierdoor prima voer voor een avondje uit waarbij minstens één keer lachen toch wel kan worden gegarandeerd.

Trailer