Warm Bodies

Beoordeling:

Geplaatst: door Bart de Bruijn

Warm Bodies is een romantische komedie en volgt de standaard regels van dat genre ook vrij strikt. Boy meets girl, meisje wil hem eerst niet, later wel. Ze worden uit elkaar gedreven door omstandigheden en vinden elkaar aan het einde weer terug. Same old, same old. Alleen is de jongen in de geval een zombie.

Waarmee Warm Bodies dus ook een zombiefilm is. Nu zijn er voor de puristen regels voor een zombiefilm en die overtreedt regisseur Jonathan Levine bijna allemaal. Zo kunnen zijn zombies rennen (iets wat we ook al gaan zien in Brad Pitt's World War Z), ze kunnen meer woorden zeggen dan alleen 'Braaaaaaaiinnsss....' en ze kunnen objecten gebruiken. Zet je vastgeroeste regels over zombies dus even overboord voor deze film. Anders zit je je waarschijnlijk alleen maar te ergeren.

Nicholas Hoult speelt een zombie die zijn naam is vergeten op de beginletter R na. In de eerste scene struint hij een beetje over een vliegveld terwijl we zijn gedachten horen. Want R kan dan wel niet echt praten in het begin van de film, maar wel vloeiend nadenken. Een normale jongen gevangen in een zombielichaam.

De mensen op het vliegveld zijn op, dus het eten voor de zombies ook. Op naar de stad om te jagen! Daar is Julie (Teresa Palmer) net met een groepje op zoek naar medicijnen. Daar komen de geliefden elkaar voor het eerst tegen en ontvoert R haar. Heel romantisch allemaal.

Warm Bodies moet het niet hebben van mooi geschoten plaatjes, het is de standaard 'wereld na een zombie-apocalyps'. De druk voor het slagen van de film ligt helemaal op de acteurs. En die kunnen die druk aan. Hoult speelt mooi een jongen die worstelt met zijn zombielichaam, je ziet de frustratie in zijn ogen. De klik tussen R en Julie is misschien ongeloofwaardig, maar chemie tussen de twee acteurs is er zeker. Gooi daar leuke komische rollen van Rob Corddry (als zombie) en John Malkovich (als generaal) bij en je hebt een prima film.

Warm Bodies is een charmante romantische komedie met genoeg flinke lachmomenten. Een film die zich misschien niet aan alle zombieconventies houdt maar wel maar weer eens bewijst dat de liefde alles overwint. Ook een zombie-apocalyps.

Trailer