Walk Of Shame

Beoordeling:

Geplaatst: door Jochem Geerdink

Meghan Miles is een ambitieuze nieuwspresentatrice die alles netjes volgens het boekje doet in de hoop ooit anchor te kunnen worden bij een groot nieuwsstation. Wanneer alles even tegen zit, zet ze het op een zuipen met vriendinnen en belandt in bed met een barkeeper. Dan belt haar leidinggevende dat ze auditie mag doen voor haar droombaan...

Televisiepresentatoren lopen altijd op eieren. Eén blunder kan je zomaar een glansrijke carrière kosten. Ook Meghan Miles (Elizabeth Banks) maakte een keer een foutje, waar ze nog wel eens aan herinnerd wordt, maar ze heeft nog steeds uitzicht op haar droombaan: anchor bij een groot nieuwsstation. Sterker, ze zit zelfs bij de laatste twee kandidates voor zo'n functie bij een landelijke zender. 

Toch wordt Meghan afgewezen en tegelijkertijd ook nog eens gedumpt door haar verloofde. Haar twee beste vriendinnen (Gillian Jacobs en Sarah Wright) weten wel een medicijn voor zoveel tegenslag: ze zetten het met zijn drieën op een zuipen in een club. Toevallig ook de club waar Gordon (James Marsden) werkt en Meghan valt als een blok voor zijn charme en belandt in zijn bed. Wanneer ze 's ochtends wakker wordt, blijkt dat ze alsnog de kans krijgt op haar droombaan. De beoogde nieuwe presentatrice blijkt namelijk niet helemaal brandschoon.

Het enige wat Meghan hoeft te doen, is zorgen dat ze 's avonds fris en fruitig in de studio is om het lokale nieuws te presenteren en daarmee indruk te maken op de leiding van het landelijke station. Voor Meghan er erg in heeft, staat ze buiten. Zonder telefoon, geld en sleutels, terwijl haar auto ook nog eens weggesleept blijkt. Er zit niks anders op dan naar huis te wandelen. Op hoge hakjes en een kanariegeel cocktailjurkje begint ze aan de wandeling naar huis.

Walk of shame is in Amerika een veelgebruikte term voor mensen die na een one night stand in dezelfde kleren naar huis lopen, of zelfs op het werk verschijnen. Al zullen voor de meeste mensen die wandelingen minder rampspoed bevatten dan voor Meghan. In haar knalgele jurkje wordt ze - natuurlijk! - regelmatig aangezien voor een hoer, want alle vrouwen in strakke jurkjes zijn gelijk hoeren. Alsof regisseur Steven Brill, die ook het scenario schreef, wil zeggen dat een strak jurkje een vrijbrief is om te worden lastiggevallen.

Dat Walk Of Shame geen complete flop wordt, komt vooral door Banks. Zij bezorgt de film met haar charmante vertolking een krappe voldoende, maar verdient met haar komisch talent een veel beter script dan dat van Walk Of Shame. De film zit barstensvol clichés, is rommelig, lijkt niet te kunnen kiezen tussen seksisme en feminisme en eindigt ook nog eens met een vervelende en overdreven moralistisch slotakkoord.

Trailer