The Vow

Beoordeling:

Geplaatst: door Alette Kreuze

Lief en romantisch, dat zijn de twee sleutelwoorden wanneer je een beschrijving moet geven van The Vow. Het feit dat de film vervolgens ook nog eens is gebaseerd op een waargebeurd verhaal voegt daar alleen maar aan toe en doet je hart gedurende ruim anderhalf uur langzaam smelten.

The Vow vertelt het verhaal van Paige (Rachel McAdams) en Leo (Channing Tatum). Zij zijn een gelukkig, pasgetrouwd stel totdat ze betrokken raken bij een auto-ongeluk. Ten gevolgen van dit ongeluk raakt Paige in een coma en wanneer zij ontwaakt blijkt al snel dat ze last van geheugenverlies heeft. Ze weet niet meer wie Leo is en kan zich niks herinneren van hun tijd samen.

Doordat ze dit element van haar leven kwijt is ontstaat er tussen Paige en haar ouders (Sam Neill en Jessica Lange) en haar ex-verloofde (Scott Speedman) een verwarrende relatie en krijgt Leo het gevoel haar langzaam kwijt te raken aan het leven wat ze voor hem had. Ondanks dit alles zet Leo toch alles op alles om haar hart weer terug te veroveren en hun huwelijk te redden.

De keuze van de makers van The Vow om Rachel McAdams voor de rol van Paige te selecteren is een geweldige beslissing geweest en zij weet dit karakter dan ook als geen ander tot leven te brengen. De keuze voor Channing Tatum in de rol van Leo blijft echter een twijfelgevalletje.

Hoewel Tatum het er in principe vrij goed vanaf brengt gedurende de hele film, besluipt je toch regelmatig het gevoel dat er wellicht een betere keuze had kunnen worden gemaakt voor de betreffende rol. Tatum mist regelmatig emotionele diepte mist in zijn acteerwerk. Een gemiste kans met een dusdanig verhaal en een geweldige tegenspeelster in de persoon van Rachel McAdams.

Het mooie echter aan deze film is dat, hoewel het aan de ene kant erg cliché en als een standaard romantisch verhaal aandoet, het dat uiteindelijk niet in de praktijk brengt. Ja, natuurlijk, het is een lief en romantisch verhaal, maar dan op een manier dat niet acuut het glazuur van je tanden doet springen.

Dit heeft ongetwijfeld van doen met het feit dat de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en het door de makers van de film niet mooier en minder pijnlijk is gemaakt dan dat het in de praktijk ongetwijfeld is geweest.

Mede door dit feit en het van nature zeer sterke acteerwerk van Rachel McAdams, is deze film er wel eentje die de moeite waard is om te kijken. Ongetwijfeld zullen de meeste mannen er niet warm of koud van worden, maar voor de vrouwen onder ons is het wel een film om minstens één keer gezien te hebben en lekker van te genieten.

Trailer