The Hangover Part III

Beoordeling:

Geplaatst: door Sonny Kempkes

The Hangover verraste in 2009 iedereen en lanceerde in het bijzonder de carrières van Bradley Cooper en Zach Galifianakis. Het tweede deel was al een stuk minder en moest het vooral hebben van actie en ranzige grappen. Nu is er het derde deel ‘The End’, zoals op de poster staat, al zal dat vooral afhangen van het succes aan de kassa.

Dit keer geen bruiloft of vrijgezellenfeest waardoor de mannen bij elkaar gebracht worden. Na de dood van de vader van Alan (Zach Galifianakis) wordt besloten dat te tijd is gekomen om hem naar een inrichting te sturen. Om te zorgen dat hij echt wil gaan, komt ‘The Wolfpack’ opnieuw bij elkaar om hem te brengen.

Voor ze echter bij de kliniek aankomen worden ze ontvoerd door crimineel Marshall (John Goodman), hij wil 21 miljoen dollar in goudstaven terug die Leslie Chow (Ken Jeong) van hem gestolen heeft. Aangezien Alan nog steeds contact met Chow heeft moeten de mannen achter hem aan. Wat volgt is een doldwaze reeks gebeurtenissen die (pas na een klein uur) weer naar de plek leiden waar alles begon: Las Vegas.

Het derde deel van de serie laat opvallende genoeg het belangrijkste kenmerk meteen vallen, er is namelijk geen sprake van een ‘hangover’situatie, ze worden niet opeens ergens wakker en moeten dan uitvinden wat er gebeurd is. Dat is erg jammer want het leuke aan de films was nou juist hoe ze stukje voor stukje de voorgaande avond moesten reconstrueren. Eigenlijk heeft deze film gewoon heel erg weinig te maken met de eerste twee delen, naast dat alles minder is, grappen, dialogen, spektakel leunt de film meer op een soort absurd actie/thriller plot met af en toe een grap. Dit werkt maar matig.

Meer dan ooit is het Zach Galifianakis die de film redt. In vrijwel al zijn scènes weet hij wel grappig te zijn en door enkel een blik of gebaar een grap te laten slagen. Bradley Cooper, Ed Helms en Justin Bartha zijn zelden grappig, al ligt dit vooral aan het materiaal waar ze mee moeten werken. Ken Jeong die in dit deel als Chow zijn grootste rol tot nu toe heeft, is nooit zo hilarisch als in voorgaande delen, zelfs het recyclede ‘toedeloe motherfuckaaas’ komt niet over. Zoals verwacht weet John Goodman zijn rol als gewetenloze gangster wel heerlijk over de top neer te zetten.

Ondanks dat The Hangover Part III een aardige teleurstelling is zijn er nog wel wat goede dingen te vinden. Zach Galifianakis, een geweldige soundtrack, hilarisch bijrolletje van Melissa McCarthy en over het algemeen goed acteerwerk. Ondanks dat het aantal geslaagde grappen veel lager ligt dan deel één of twee is er nog genoeg te glimlachen of gniffelen. Schaterlachen zal je van dit deel echter niet moeten. 

Trailer