The Cold Light Of Day

Beoordeling:

door Erik Boekhoven

Geplaatst:

The Cold Light Of Day, Genre: Aktie, Regie: Mabrouk El Mechri, Acteurs: Henry Cavill, Bruce Willis, Sigourney Weaver, Releasedatum: 31 mei 2012, Speelduur: 93 minuten.

Recensie The Cold Light Of Day

The Cold Light Of Day. Het heeft wel iets, die titel. Stoer, een tikkeltje duister en toch herkenbaar alsof je de film al ergens van kent. Als er dan ook nog eens een stoer kijkende Bruce Willis op de filmposter prijkt, kan er eigenlijk weinig meer fout gaan. Right?

Je zou je erover verbazen hoeveel er dus wel degelijk fout gaat in deze actiethriller. Zoveel als er aan de Spaanse costa’s over en weer wordt gemept tussen de goeien en de kwaaien, zoveel planken worden er ook misgeslagen in deze film. Het geheel voelt veel te gelikt en geforceerd aan. En hoewel schrijvers Scott Wiper en John Petro een verwijzing naar inspirerende actiefilms van weleer beoogden met The Cold Light Of Day, is deze mate van herkenbaarheid ronduit overdreven. Er is weinig dat je niet al eerder in veel betere films zag langskomen.

We volgen de jonge Amerikaan Will Shaw (Henry Cavill, Immortals), wiens leven op zijn kop staat wanneer zijn familie tijdens een vakantie in Spanje wordt ontvoerd. In een poging hen te redden komt Shaw er al snel achter dat de ontvoering te maken heeft met het geheime leven van zijn vader Martin (Bruce Willis).

De CIA-agent heeft iets waar de ontvoerders naar op zoek zijn en het is aan kleine Will de bedrijfsadviseur met zijn iets te gespierde torso, om eigenhandig de boze meneren tegen te houden en zijn familie te bevrijden. Wat volgt is een klopjacht door de straten van Madrid waarbij zelfs een club gewapende Israëli’s betrokken raakt.

Qua decor scoort de film dus wel een puntje voor de originaliteitprijs. Het is alleen jammer dat het daarbij blijft. Bruce Willis als vader van Henry Cavill? Dat is geen moment geloofwaardig. En hoewel de kogels regelmatig langs zoeven, de mooie wagens over de wegen scheuren en de nodige rake klappen worden uitgedeeld, blijf je als kijker vertwijfeld achter. Het geheel overtuigd niet zoals bijvoorbeeld de Bourne-films dat wel doen met vrijwel dezelfde actie-elementen. The Cold Light of Day is een waakvlammetje dat maar niet goed wil ontbranden. Leuk om te zien, maar nooit spectaculair. 

Trailer

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.