Seeking A Friend For The End Of The World

Seeking A Friend For The End Of The World, Genres: Drama, Komedie, Regie: Lorene Scafaria, Acteurs: Keira Knightley, Steve Carell, Releasedatum: 9 augustus 2012, Speelduur: 101 minuten.

Recensie Seeking A Friend For The End Of The World

Wanneer bekend wordt dat de zeven-mijl brede asteroïde genaamd Matilda recht op de aarde afkomt en de wereld nog twee weken heeft voor totale uitwissing, wordt Dodge Petersen (Steve Carrell) onmiddellijk verlaten door zijn vrouw en is hij alleen. Zijn vrienden houden dinnerparties en orgies die hij terughoudend bezoekt en terwijl iedereen om hem heen - behalve zijn trouwe werkster Elsa - helemaal losslaat, blijft Dodge verrassend kalm. Zijn stille wanhoop wordt echter al snel verstoord door de komst van zijn explosieve doch charmante buurvrouw Penny (Keira Knightley).

De twee zijn totale tegenovergestelden van elkaar maar worden al snel vrienden wanneer er rellen uitbreken in hun buurt. In hun vlucht besluiten ze op zoek te gaan naar de eerste liefde van Dodge en daarnaast te proberen Penny bij een vliegtuig te krijgen zodat ze terug kan gaan naar haar familie in Engeland.

De rode draad van het verhaal is eigenlijk hoe iedereen met zijn eigen sterfelijkheid omgaat. Vanuit de onvoorspelbare gebeurtenissen rondom de apocalyps vloeien onder andere zelfmoordpogingen, sommige succesvol, sommige wat minder - op een van zijn mindere momenten probeert Dodge zichzelf van kant te maken door een fles glasreiniger te drinken in een park. Een van de vriendelijke truckers met wie Dodge en Penny meerijden blijkt een huurmoordenaar ingehuurd te hebben zodat hij nog kans heeft om naar de hemel te gaan.

Al eerder werd bewezen dat Carrells talent niet volop tot zijn recht komt in dramatische rollen - denk ook aan de aandoenlijke, doch wat vlakke Frank in Little Miss Sunshine. Ook hier is Carrells Dodge adorabel, maar blijft het, ondanks de interessante verhaalwendingen van het karakter, toch allemaal heel oppervlakkig.

Knightley daarentegen, komt als volledige verrassing helemaal tot bloei in haar hilarische rol als Penny. Vooral haar aparte, droge kijk op de naderende ramp brengt de meeste verlichting van de bizarre en wat zware sfeer van de film. Een beetje komedie doet Knightley blijkbaar goed na al die kostuumdrama's.

Verwacht dus geen hysterische, Steve Carrell-veroorzaakte lachbuien of makkelijk vermaak in deze a-typische apocalyptische film. Door de ongemakkelijke mix tussen zwarte komedie en drama, bezorgt hij je vooral een naar, onbestemd gevoel. Ga je huilen of lachen? Of allebei? Of allebei niet...?

Trailer

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.