The Lone Ranger

Beoordeling:

Geplaatst: door Alette Kreuze

In The Lone Ranger vertelt de oude, wijze indiaan Tonto (Johnny Depp) het onbekende verhaal over hoe John Reid (Armie Hammer), een man van de wet, zich ontpopt tot een ware legende. Tonto en John, twee absolute tegenpolen van elkaar, worden door het lot samengebracht en moeten leren hun krachten te bundelen om corruptie en hebzucht te bestrijden.

The Lone Ranger werd geproduceerd door Jerry Bruckheimer en geregisseerd door Gore Verbinski. Zij zijn bij het grote publiek in het afgelopen decennium vooral bekend geworden met de blockbusterreeks Pirates of the Caribbean. Ook deze keer hebben zij de handen ineen geslagen, omdat ze vonden dat het Western-genre, na de piratenfilms, weer terug moest komen in de harten van het grote publiek.

Johnny Depp was al vanaf het begin nauw bij dit project betrokken en heeft een grote rol gespeeld bij het overtuigen van Disney dat de film moest worden gemaakt. Met hulp van twee vrienden liet Depp zich volledig uitdossen zoals hij vond dat Tonto er uit moest gaan zien en presenteerde dit aan de bazen van de filmstudio. Dit resulteerde al snel in groen licht en een nieuwe versie van The Lone Ranger kon eindelijk worden gemaakt.

Een groot deel van de belangrijkste personen die dus betrokken waren bij Pirates of the Caribbean, gaan ook over The Lone Ranger. Ergens logisch dat de film eigenlijk een beetje Pirates of the Caribbean 'western style' is geworden. Is dit slecht? Nee hoor. Vooral als je erg hebt genoten van de Pirates of the Caribbean films, is het zeker niet vervelend. Zoek je echter iets meer vernieuwends, dan zou je toch wat teleurgesteld de bioscoopzaal kunnen verlaten.

Wanneer je de gelijkenis met Pirates of the Caribbean echter volledig loslaat, dan is The Lone Ranger eigenlijk een hele leuke, goede opgezette film. Hij is wat aan de lange kant, maar alleen al het spectaculaire slotakkoord maakt dit meer dan goed. Een leuke toevoeging aan het geheel is ook dat het volledig vanuit het perspectief van Tonto wordt verteld. Hiermee wijkt het af van de originele televisieserie uit 1956 en geeft het zijn eigen draai aan het klassieke verhaal dat ooit als radiohoorspel begon in 1933.

Alles bij elkaar, wordt met The Lone Ranger een mooi verhaal nieuw leven ingeblazen en maken zowel de formidabele cast als de makers van de film het geheel toegankelijk voor een breed publiek. Spectaculaire actiescènes worden mooi afgewisseld met subtiele humor en Johnny Depp laat wederom zien waarom hij zo’n gewaardeerd acteur in Hollywood is.

Ondanks dat de film in de Verenigde Staten matig ontvangen werd, is The Lone Ranger dus absoluut de moeite van het bezoeken waard. Al is het alleen al voor het einde van de film. 

Trailer