Despicable Me 2

Beoordeling:

Geplaatst: door Sonny Kempkes

Despicable Me was in 2010 een groot succes en toonde aan dat niet alleen Pixar en Disney het alleenrecht hebben op het maken van leuke animatiefilms. Vooral de minions veroverden meteen de harten van de bioscoopgangers, vandaar dat een vervolg niet uit kon blijven.

Gru (stem van Steve Carell) heeft zijn best gedaan om een eerlijke zakenman te worden en het criminele leven af te zweren. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en als hij door de Anti-Villian League gevraagd wordt voor hen te werken wil hij dit vanzelfsprekend erg graag. Zijn toegewezen partner Lucy Wilde (Kristen Wiig) wordt door zijn drie geadopteerde dochters meteen als potentiële moeder gezien, zij hopen dan ook dat er iets tussen de twee kan ontstaan. Ondertussen moet Gru samen met Lucy ondercover om een nieuw ten tonele verschenen superschurk te pakken.

De kracht van Despicable Me, of Verschrikkelijke ikke in het Nederlands, zit hem in een aantal karakteristieke elementen. Natuurlijk zijn er de gele minions, de hilarische figuren die babbelen in hun eigen taaltje en elkaar soms het leven zuur maken. Daarnaast is er Agnes, één van de drie zusjes die misschien wel het meest schattige geanimeerde personage ooit is. Gru zegt "never grow older Agnes”, en dat hoop je als kijker ook van harte.

De creativiteit, het grote aantal geslaagde grappen en uitstekende voice-acting van een sterrencast zorgen ervoor dat je van begin tot eind met een brede glimlach op je gezicht zit. De minions doen het overigens zo goed bij het publiek dat een tijdje geleden al is aangekondigd dat ze een eigen film krijgen.

Despicable Me 2 is een genot om naar te kijken. Ondanks dat het verhaal misschien wat minder is dan deel 1, blijft de humor top en dat is het belangrijkste. Tel daarbij de combinatie van de hilarische minions en aansprekende andere personages op en de film is geslaagd. Voor zowel kinderen als volwassenen een aanrader.

Despicable Me 2 gaat weliswaar officieel woensdag 26 juni pas uit, vanaf zaterdag 22 juni zijn er in diverse bioscopen al voorpremières. Ook in nagesynchroniseerde Nederlandse versie.

Trailer