Crazy, Stupid, Love

Beoordeling:

Geplaatst: door Danny van Schooten

In Crazy, Stupid, Love volgen we verschillende verhaallijnen waarin de romantiek (of juist het gebrek daarvan) centraal staat. Omdat de posters en trailers op een onoriginele en herkenbare manier zijn vormgegeven, is het makkelijk om in eerste instantie deze film in hetzelfde rijtje films als Love Actually, Valentine's Day en Alles is Liefde te plaatsen. Het team rond deze film lijken er alles aan gedaan te hebben om de film in een kerst-verzamel-DVD-box te laten verdwijnen. Gelukkig is dat hopeloos mislukt en is Crazy, Stupid, Love een heel leuke en redelijk originele film geworden.

Bijna de volledige cast, stuk voor stuk goede acteurs (Julianne Moore, Ryan Gosling, Emma Stone, Kevin Bacon), zou prima kunnen fungeren in een zogeheten romkom. Maar degene die alle personages met elkaar verbindt is Cal Weaver. En juist hij wordt gespeeld door The Office-ster Steve Carell, die moeilijk in een hokje te stoppen is en eigenlijk helemaal niet past in een romkom.

Zijn karakteristieke, sullige lichaamshouding en scherpe grappen, maken het moeilijk om je echt in te kunnen leven in het verhaal, maar maakt je wel aan het lachen. Dat maakt van Crazy, Stupid, Love geen typische romantische comedy, maar wel een unieke.

Zoals gezegd draait Crazy, Stupid, Love om Cal Weaver en zijn familie. Zijn vrouw Emily (Moore) heeft besloten dat ze van Cal wil scheiden. Ze vindt haar huwelijk te saai en omdat Cal niet al haar behoeftes kan bevredigen is ze een verhouding aangegaan met David Lindhagen (Bacon).

Vanaf dat moment ziet Cal langzaam maar zeker zijn perfecte leven in duigen vallen. Na een stevig avondje cranberrycocktails drinken ontmoet hij ladies man Jacob (Gosling). Die vertelt hem dat Cal zijn hele leven alles verkeerd heeft gedaan. Jacob geeft Cal een nieuw kapsel en laat hem zien dat er ook andere kledingzaken zijn dan The Gap.

Terwijl Cal het vrijgezellenleven induikt, worstelt ook zijn gezin met de liefde. Emily weet nog niet goed hoe ze haar scheiding moet verwerken. Voor haar is het nog helemaal niet zeker dat ze een nieuwe relatie aangaat met haar minnaar.

Daarnaast is zijn 13-jarige zoon hopeloos verliefd op zijn vier jaar oudere oppas, die op haar beurt weer verliefd is op Cal. Oh, en vrouwenverslinder Jacob vindt in Hannah (Emma Stone) ook nog eens voor het eerst in zijn leven ware liefde. Dan zijn we ongeveer wel rond.

Crazy, Stupid, Love is geen tranentrekker van het kaliber Love Actually, maar er valt wel genoeg te lachen.

Trailer