Bobby en de Geestenjagers

Beoordeling:

Geplaatst: door Jochem Geerdink

Na het (internationale) succes van leukemiedrama Achtste-groepers Huilen Niet, keren Hanna Obbeek en Nils Verkooijen terug in een wat meer luchtige film waarin geesten de gasten van hotelboot S.S. Rotterdam het leven zuur maken.

Na een zoveelste incident met geesten op het oude stoomschip S.S. Rotterdam, dat tegenwoordig dienst doet als hotel, is de directeur het zat. Hij schakelt Lucas de Koning (Max van den Burg, zanger Ronnie in New Kids Nitro), een professioneel en bovendien erg succesvol geestenjager in om voor eens en altijd met de ongenode gasten op zijn 'botel' af te rekenen.

Aangezien het vakantie is mogen ook Sanne (Hanna Obbeek) en Thomas (Jelle Stout), de kinderen van Lucas, en hun stiefmoeder Els (Lotte Heijtenis) met de geestenjager meekomen naar de S.S. Rotterdam. Vooral Sanne vindt dat te gek, het dertienjarige meisje is dol op de verhalen van haar vader over geesten en andere mysteries en kan dat nu een keer van dichtbij meemaken.

Op het stoomschip ontmoet Sanne de geest van een jongen van haar eigen leeftijd (Nils Verkooijen), al heeft hij zelf geen idee wie hij is. Sanne komt erachter dat hij Bobby heet en in de jaren zestig van de vorige eeuw om het leven is gekomen bij een brand op de S.S. Rotterdam. In tegenstelling tot de andere geesten aan boord, vindt Bobby het eigenlijk helemaal niet zo leuk de gasten te pesten.

Veel liever zou hij zijn moeder nog eens zien. Sanne besluit hem daarbij te helpen, terwijl ook de andere geesten wel meer over hun verleden zouden willen weten. Maar dat blijkt niet zo makkelijk. Zeker niet wanneer de eigenaar van de S.S. Rotterdam vindt dat Lucas niet snel genoeg werkt en Eric Masters, een tweede geestenbestrijder, inhuurt.

Na het succesvolle leukemiedrama Achtste-groepers Huilen Niet zijn Obbeek en Verkooijen opnieuw samen te zien in een jeugdfilm. Een film waarin de omgeving eigenlijk een grotere rol speelt dan de twee hoofdrolspelers. Want meer dan eens bekruipt je het gevoel dat je naar een reclamespot voor de S.S. Rotterdam zit te kijken in plaats van naar een spannende kinderfilm.

Daarnaast hadden Obbeek en Verkooijen voor Achtste-groepers ook veel beter materiaal om mee te werken. Want waar dat een behoorlijke heftige film was, is Bobby en de Geestenjagers overduidelijk gericht op een jonger publiek. De toon is behoorlijk kinderachtig, terwijl de 'geesten' weinig indruk zullen maken op mensen ouder dan pakweg een jaar of dertien, veertien, want heel eng is het allemaal niet. Al is dat juist voor het jongere publiek wel weer prettig.

Trailer