Prijsvraag Wolf and Sheep

Geplaatst: door de redactie

Wolf and Sheep is een hybride film uit Afghanistan waarvoor de 26-jarige vrouwelijke cineaste Shahrbanoo Sadat zich baseerde op haar jeugd in een klein dorpje. Het drama verschijnt donderdag 10 augustus in de bioscopen en wij mogen van distributeur Mooov setjes vrijkaarten voor de film weggeven. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

Het dagelijks leven in een bergdorp in Afghanistan met een gemeenschap ver weg van de moderne wereld. Waar nog verhalen verteld worden en legendes bestaan om de wereld te verklaren. Waar de kinderen schapen hoeden, maar ook met elkaar spelen, vechten en pesten. Qodrat is een jongen waarvan de vader op jonge leeftijd overlijdt. Wanneer zijn moeder hertrouwt, wil haar nieuwe man niets met haar kinderen te maken hebben. Ze worden min of meer aan hun lot overgelaten. Qodrat vindt een compagnon in Sediqa, een meisje dat vaak gepest wordt door de andere meisjes. Hij leert haar de kunst van het slingeren met stenen.

De tijd kruipt voorbij zonder noemenswaardige gebeurtenissen. Als tegenhanger van dit gezapige leventje voert regisseur Sadat een aantal momenten op waarin magische verhalen worden verteld. Ondere andere het verhaal van de Kashmini wolf, een beest op twee poten onder wiens huid een groene fee huist. De roofzucht van deze wolf doet op het einde van de film dienst als metafoor voor de aanstormende gewapende mannen waarvoor de hele dorpsgemeenschap de bergen in vlucht.

Wil je kans maken op een setje vrijkaarten voor Wolf and Sheep, vanaf donderdag 10 augustus in de Nederlandse bioscopen, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier (insturen kan zonder captcha).

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

Op welk festival kreeg Wolf and Sheep vorig jaar mei de Art Cinema Award toegekend tijdens de Quinzaine des Realisateurs?

Antwoord: Filmfestival van Cannes.

  • Meedoen aan de prijsvraag