Prijsvraag Viceroy's House

Geplaatst: door de redactie

Wanneer de laatste regent van India, Lord Mountbatten, de taak krijgt de transitie naar een onafhankelijke staat zonder Brits regentschap te overzien, ondervindt hij de strijd tussen de hindoes, moslims en sikhs, allen getroffen door deze monumentale verandering. Het historisch drama Viceroy's House draait vanaf donderdag 13 juli in de Nederlandse bioscopen en wij mogen van distributeur Paradiso Entertainment Nederland enkele setjes vrijkaarten weggeven. Krijg je de DVD van The Man Who Knew Infinity er gelijk bij. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

1947. De Britse heerschappij in India is bijna ten einde. Koningin Victoria’s achterkleinzoon, Lord Mountbatten (Hugh Bonneville) verhuist voor een periode van zes maanden met zijn echtgenote (Gillian Anderson) en dochter naar New Delhi. Als laatste onderkoning is het zijn taak de overgang naar onafhankelijkheid van het land te overzien. Al snel breekt geweld uit tussen de hindoes, moslims en sikhs, iets dat ook grote invloed heeft op de levens van de vijfhonderd personeelsleden in het paleis van de onderkoning. De liefde tussen Jeet, een jonge hindoe-bediende en Aalia, een moslimvrouw die in het paleis werkt, loopt gevaar ten onder te gaan door de tumultueuze gebeurtenissen en hun eigen conflicten met hun respectievelijke religieuze gemeenschappen. Wanneer de situatie dreigt te escaleren, worden ze gedwongen een monumentale keuze te maken.

Wil je kans maken op een setje vrijkaarten voor Viceroy's House, vanaf donderdag 13 juli in de Nederlandse bioscopen, en de DVD van The Man Who Knew Infinity, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier (insturen kan zonder captcha).

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

Onder welke naam staat het Viceroy's House in New Delhi, tegenwoordig het onderkomen van president Pranab Mukherjee van India, zeventig jaar na dato bekend?

Antwoord: Rashtrapati Bhavan.

  • Meedoen aan de prijsvraag