Prijsvraag Storm

Geplaatst: door de redactie

In oktober 2017 is het precies vijfhonderd jaar geleden dat de Reformatie plaatsvond. Onderdeel van die viering is de spannende jeugdfilm Storm, geschreven door Karen Holst van Pellekaan (Loenatik, Te Gek!, Kidnep, Oorlogsgeheimen) en geregisseerde door Dennis Bots (Achtste-Groepers Huilen Niet, Code M, Oorlogsgeheimen). Storm draait vanaf donderdag 19 januari in de Nederlandse bioscopen en wij mogen van distributeur Dutch FilmWorks enkele setjes vrijkaarten weggeven. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

Wat als je er opeens alleen voor staat en iedereen je vijand kan zijn? De 12-jarige Storm (Davy Gomez) raakt in een spannend avontuur verzeild als zijn vader Klaas (Yorick van Wageningen) een nieuwe klus aanneemt. Hij drukt in het geheim verboden teksten in zijn drukkerij. Storms moeder (Angela Schijf) vindt dit maar niks, omdat het gevaarlijk is om een andere mening te hebben. Het veilige leventje van Storm komt op zijn kop te staan wanneer Klaas op heterdaad wordt betrapt.

Storm vlucht net op tijd weg met de originele briefletters en wordt het middelpunt van een klopjacht. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek als hij Marieke (Juna de Leeuw) ontmoet, een meisje dat in de ondergrondse tunnels van de stad woont. In een race tegen de klok probeert Storm zijn vader te redden van de brandstapel. Maar wie kan hij nog vertrouwen? Wat begint als een angstige vlucht, wordt een dappere strijd voor vrijheid.

Wil je kans maken op een setje vrijkaarten voor Storm, vanaf donderdag 19 januari te zien in de Nederlandse bioscopen, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier.

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

Wie zou met het ophangen van zijn 95 stellingen aan de deur van de Slotkerk in het Duitse Wittenberg op 31 oktober 1517 de Reformatie hebben ingeluid?

Antwoord: Maarten Luther.

  • Meedoen aan de prijsvraag

  • reCAPTCHA-uitdagingsafbeelding
    Een nieuwe uitdaging proberen
    Een audio-uitdaging proberenEen visuele uitdaging proberen
    Help