Prijsvraag Spaak

Geplaatst: door de redactie

Regisseur Steven de Jong baseerde zijn nieuwe film Spaak op het ongelooflijke, waargebeurde verhaal van wielerkampioen Paul Rood. De boekverfilming met Tim Douwsman in de hoofdrol draait vanaf donderdag 7 september in de Nederlandse bioscopen en wij mogen van distributeur Keystone Benelux enkele setjes vrijkaarten voor het thrillerdrama weggeven. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

Hoofdpersoon Luuk Meijer (Douwsma) is een talentvol baanwielrenner en bovendien ook nog een geniale scheikundestudent. Hij experimenteert veelvuldig met zelfgemaakte drugs. Samen met zijn vriendin Vanessa (Saskia Elise) maakt hij wilde plannen om snel geld te verdienen. Hij wil net zo succesvol in zaken worden als zijn vader (Raymond Thiry). Zijn beste maatje Angela (Valerie Pos) kan zijn keuzes echter maar moeilijk accepteren. Luuk krijgt de tip om zijn zelfgeproduceerde pretpilletjes naar Scandinaviƫ te smokkelen. Zijn oude wielrencoach Dieter (Aart Staartjes) geeft hem onbedoeld een voorschot om de 'Black Bitch' te maken in zijn eigen lab. De smokkelpoging mislukt echter volledig en Luuk verdwijnt in een Zweedse cel.

Met Jurgen (Jack Wouterse), die ook afkomstig is uit Nederland, zet hij een ingenieuze ontsnapping op touw. Luuk besluit een wekenlange fietstocht terug naar Nederland te maken. Interpol zet Luuk op de lijst van gezochte criminelen, terwijl Luuk de een na de andere baanwielrenwedstrijd wint in Nederland. Hier is hij veilig, omdat er geen uitleveringsverdrag met Zweden is vastgesteld. Dieter wil echter dat Luuk naar de Olympische Spelen gaat, maar hiervoor moet hij de grens over... Luuk krijgt het advies om zijn straf alsnog uit te zitten. Hij twijfelt. Loopt zijn leven alsnog spaak?

Wil je kans maken op een setje vrijkaarten voor Spaak, vanaf donderdag 7 september in de Nederlandse bioscopen, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier (insturen kan zonder captcha).

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

In welke film van Steven de Jong had Tim Douwsma eerder een rol(letje)?

Antwoord: De Hel van '63.

  • Meedoen aan de prijsvraag