Prijsvraag Loving Vincent

Geplaatst: door de redactie

Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. Het eindresultaat is vanaf donderdag 26 oktober te zien in de Nederlandse filmtheaters en wij mogen van distributeur Cinéart enkele pakketjes met daarin de officiële soundtrack van de film en het boek Kleur je eigen Van Gogh weggeven. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

Net wanneer Vincent van Gogh succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.

Wil je kans maken op een pakketje van Loving Vincent, vanaf donderdag 26 oktober in de Nederlandse filmtheaters, met daarin de officiële soundtrack van de film en het boek Kleur je eigen van Gogh, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier.

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

De werken van Van Gogh leveren tegenwoordig miljoenen op, maar bij leven zou hij slechts één schilderij hebben verkocht. Wat is de titel van dat doek, dat in het Poesjkinmuseum in Moskou hangt?

Antwoord: De Rode Wijngaard.

  • Meedoen aan de prijsvraag