Prijsvraag Loving

Geplaatst: door de redactie

Na de goed ontvangen films Take Shelter, Mud en Midnight Special komt regisseur Jeff Nichols nu met het op waargebeurde feiten gebaseerde Loving. Wij mogen enkele setjes vrijkaarten voor het donderdag 23 februari verschijnende rassendrama weggeven. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

Loving vertelt het waargebeurde verhaal over de moed en vastberadenheid van Richard (Joel Edgerton) en Mildred (de voor deze rol voor een Oscar genomineerde Ruth Negga) Loving, een blanke man en een Afro-Amerikaanse vrouw uit de staat Virginia die verliefd werden en in 1958 trouwden. Na hun huwelijk heeft het echtpaar maar liefst negen jaar lang moeten vechten voor het recht om samen als een familie in hun geboortestad te mogen wonen. Hun rechtszaak, Loving v. Virginia, werd helemaal tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof uitgevochten. Hiermee werd dit waargebeurde liefdesverhaal over de hele wereld een bron van inspiratie.

Wil je kans maken op een setje vrijkaarten voor Loving, vanaf donderdag 23 februari in de Nederlandse bioscopen, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier.

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

Loving is de vijfde door Nichols geschreven en geregisseerde speelfilm. Welke acteur was in alle vijf die films te zien?

Antwoord: Michael Shannon.

  • Meedoen aan de prijsvraag