Prijsvraag Lion

Geplaatst: door de redactie

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, vertelt Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley, die per ongeluk duizenden kilometers door India voert in een trein. De verfilming van de bestseller Mijn Lange Weg Naar Huis met onder meer Nicole Kidman, Dev Patel en Rooney Mara, verschijnt donderdag 12 januari in de Nederlandse bioscopen en wij mogen van distributeur eOne Benelux enkele setjes vrijkaarten weggeven. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

Als 5-jarig jongetje komt Saroo per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar.

Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn dertigste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Wil je kans maken op een setje vrijkaarten voor Lion, vanaf donderdag 12 januari te zien in de Nederlandse bioscopen, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier.

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

De samenwerking met Rooney Maria voor zijn debuut Lion is Garth Davis blijkbaar bevallen, ze kreeg van de regisseur de hoofdrol in zijn volgende project. Welke bekende vrouw speelt Mara in die aankomende film?

Antwoord: Maria Magdalena.

  • Meedoen aan de prijsvraag

  • reCAPTCHA-uitdagingsafbeelding
    Een nieuwe uitdaging proberen
    Een audio-uitdaging proberenEen visuele uitdaging proberen
    Help