Prijsvraag LBJ

Geplaatst: door de redactie

Rob Reiner (Spinal Tap, A Few Good Men, When Harry Met Sally) komt met LBJ, een film over de Amerikaanse president Lyndon B. Johnson. Het biografisch drama is vanaf donderdag 15 maart te zien in de Nederlandse bioscopen en wij mogen van distributeur Dutch FilmWorks enkele setjes vrijkaarten weggeven. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

Nadat de machtige senator Lyndon Baines Johnson (Woody Harrelson) in 1960 de democratische voorverkiezingen verliest van senator John F. Kennedy, stemt hij er mee in om de running mate van zijn rivaal te worden. Zodra ze de presidentsverkiezingen winnen wordt Johnson vice president, maar ondanks zijn uitgebreide wetgevende kennis en zijn scherpe politieke instincten zet Kennedy’s team hem buitenspel. Op 22 november 1963 verandert dit echter rigoureus, wanneer Kennedy wordt vermoord en Johnson het presidentschap in handen geduwd krijgt, met zijn vrouw Lady Bird aan zijn zijde. Terwijl de natie rouwt kampt Johnson met tegenstander Bobby Kennedy en voormalig mentor Richard Russell, terwijl hij probeert JFK’s nalatenschap te eren door op te komen voor de historische Civil Rights Act van 1964.

Wil je kans maken op een setje vrijkaarten voor LBJ, vanaf donderdag 15 maart in de Nederlandse bioscopen, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier.

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

Wat was het eigenlijke beroep van Lyndon B. Johnson voor hij in 1937 in het Huis van Afgevaardigden gekozen werd?

Antwoord: Leraar.

  • Meedoen aan de prijsvraag