Prijsvraag The Hunger Games

Tags:

Geplaatst: door de redactie

De fans wachten er al maanden op: de eerste verfilming van de succesvolle The Hunger Games-trilogie van schrijfster Suzanne Collins. Volgende week woensdag is het zover, dan gaat de eerste film The Hunger Games in première.

DEZE PRIJSVRAAG IS 31 MAART VERLOPEN

The Hunger Games speelt zich af in een niet al te verre toekomst. Het voormalige Noord-Amerika staat bekend als het land Panem, waar het regerende Capitol van haar twaalf districten eist dat zij jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor The Hunger Games. De 24 door loting geselecteerde jongeren worden gezamenlijk in een gigantische arena gezet, waar slechts één levend uit kan komen. De rest van Panem wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen…

De zestienjarige Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) komt uit District 12, één van de armste districten. Ze weet zichzelf, haar moeder en zusje Primrose (Willow Shields) in leven te houden door illegaal in de bossen te jagen met haar beste vriend Gale (Liam Hemsworth). Maar dan wordt Prim geselecteerd voor The Hunger Games. Katniss twijfelt geen moment en neemt de plaats van haar zusje in. Vanaf dan heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs. Eenmaal in de arena wordt ze geconfronteerd met de moeilijke keuzes die ze daarvoor moet maken. Afwegingen tussen de dood en mededogen, maar ook tussen liefde en leven.

Filmpjekijken.com mag in samenwerking met distributeur Independent Films vier superrrrrvette Hunger Games-pakketten weggeven. Het pakket bestaat naast de speciale filmversie van de spannende thriller van Suzanne Collins uit het Hunger Games Journal (een speciale krant met nieuws over de film), een T-shirt en een stickervel.

Het enige dat je hoeft te doen is antwoord te geven op de vraag:

Wat is de 'specialiteit' van District 12?

Vul je antwoord in op onderstaand formulier en stuur het in. De prijsvraag loopt tot en met 31 maart.

DEZE PRIJSVRAAG IS 31 MAART VERLOPEN

  • Meedoen aan de prijsvraag