Prijsvraag Hidden Figures

Geplaatst: door de redactie

In het voor drie Oscars genomineerde Hidden Figures maken we kennis met drie zwarte vrouwen die een belangrijke rol vervulden in het ruimtevaartprogramma van het Amerikaanse NASA. Vanaf donderdag 9 maart draait het drama van Theodore Melfi (St. Vincent) in de Nederlandse bioscopen en wij mogen van distributeur 20th Century Fox enkele setjes vrijkaarten weggeven. Krijg je er gelijk de filmeditie van het gelijknamige boek bij. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

Hidden Figures is het ongelofelijke en onvertelde verhaal van Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe), drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen.

Wil je kans maken op een setje vrijkaarten voor Hidden Figures, vanaf donderdag 9 maart in de Nederlandse filmtheaters, en de filmeditie van het boek, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier.

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

Hidden Figures wist bij de 89e Academy Awards geen van de drie nominaties - beste film, beste vrouwelijke bijrol (Octavia Spencer) en beste bewerkte script - te verzilveren. Welke acteur die ook in déze film te zien is, ging wél met een Oscar naar huis?

Antwoord: Mahershala Ali.

Copyright: ©2017 Twentieth Century Fox Film Corporation.

  • Meedoen aan de prijsvraag

  • reCAPTCHA-uitdagingsafbeelding
    Een nieuwe uitdaging proberen
    Een audio-uitdaging proberenEen visuele uitdaging proberen
    Help