Prijsvraag DVD Nina Simone

Geplaatst: door de redactie

De casting van Zoe Saldana voor de biografie Nina Simone als de legendarische Afro-Amerikaanse singer-songwriter, pianiste en burgerrechtenactiviste deed destijds behoorlijk wat stof opwaaien. Of dat terecht is kunnen we vanaf woensdag 22 februari zien wanneer de biopic op DVD verschijnt. Wij mogen van distributeur eOne Benelux enkele exemplaren weggeven, lees snel verder hoe je kunt winnen.

Nina Simone wordt vooral gerekend tot de jazzmuzikanten, maar had zelf een hekel aan deze term. Volgens haar was jazz een term van de blanken om zwarte mensen mee te definiƫren. Zelf zei ze liever dat ze zwarte klassieke muziek maakte. Toen ze op tienjarige leeftijd debuteerde bij een pianoconcert moesten haar ouders, die op de voorste rij waren gaan zitten, plaatsmaken voor blanken. Dit incident zorgde ervoor dat ze later betrokken raakte bij de Civil Rights Movement van Martin Luther King.

Wil je kans maken op de DVD van Nina Simone, vanaf woensdag 22 februari te koop, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier.

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

De in 2003 in Frankrijk overleden Nina Simone werd niet met die naam geboren. Wat was haar echte naam?

Antwoord: Eunice Kathleen Waymon.

  • Meedoen aan de prijsvraag

  • reCAPTCHA-uitdagingsafbeelding
    Een nieuwe uitdaging proberen
    Een audio-uitdaging proberenEen visuele uitdaging proberen
    Help