Prijsvraag DVD The Idol

Geplaatst: door Jochem Geerdink

De al twee keer voor een Oscar genomineerde Nederlands-Palestijnse filmregisseur Hany Abu-Assad bracht eerder dit jaar zijn nieuwste film The Idol uit. Dat drama is nu uit op DVD en wij mogen van distributeur September Film enkele exemplaren weggeven. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

Mohammed Assaf is van jongs af aan samen met zijn zusje volledig in de ban van muziek. Terwijl hij als kind voor het entertainment tijdens huwelijksfeesten zorgde, heeft de inmiddels 25-jarige Assaf andere muzikale ambities. Hij wil meedoen aan de tv-talentenjacht 'Arab Idol', waarvoor hij vanuit de Gazastrook een gevaarlijke reis naar Egypte zal moeten afleggen. Zonder paspoort, in het geheim de grens passerend en zonder uitnodiging voor zelfs maar een auditie, neemt hij het risico en met succes. In 2013 bezorgt hij zijn thuisland een zeldzame overwinningsroes met het officieuze Palestijnse volkslied 'Ali al-Keffiyeh' en is het jonge talent verantwoordelijk voor een uniek, bevrijdend moment van nationale trots in Palestina.

Wil je kans maken op de DVD van The Idol, nu overal te koop, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier.

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

Voor welke twee films werd Abu-Assad tot nu toe genomineerd voor een Oscar?

Antwoord: Paradise Now en Omar.

  • Meedoen aan de prijsvraag