Prijsvraag DVD Denial

Geplaatst: door de redactie

Het rechtbankdrama Denial is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de meest spraakmakende processen uit de Britse geschiedenis. De film is sinds 13 september te koop op DVD en wij mogen van distributeur eOne Benelux enkele exemplaren weggeven. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

In 1993 publiceerde de Amerikaanse historica en docent Deborah Lipstadt (Rachel Weisz) het boek Denying the Holocaust, waarin zij David Irving (Timothy Spall) als ontkenner van de Holocaust bestempelde en zijn geloofwaardigheid als auteur in twijfel trok. Hij klaagde haar in 1996 aan wegens smaad en het proces dat volgde zou de belangrijkste juridische beproeving op het gebied van Holocaustontkenning en vrijheid van meningsuiting van de twintigste eeuw worden.

Wil je kans maken op de DVD van Denial, nu overal te koop, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier.

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

Denial was de eerste bioscoopfilm voor regisseur Mick Jackson (The Bodyguard) in bijna vijftien jaar. Met welke film met onder meer Gary Oldman, Frances McDormand en Dennis Hopper maakte de Engelsman eind jaren '80 zijn speelfilmregiedebuut?

Antwoord: Chattahoochee.

  • Meedoen aan de prijsvraag