Prijsvraag DVD Bram Fischer

Geplaatst: door de redactie

Regisseur Jean van de Velde (All Stars, Lek) reisde na Wit Licht en Hoe Duur Was de Suiker opnieuw naar Zuid-Afrika voor de opnames van Bram Fischer. Dat drama is sinds 23 augustus te koop op DVD en wij mogen van distributeur September Film enkele exemplaren weggeven. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was toegevoegd: Nelson Mandela. Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer (Peter Paul Muller) neemt hun verdediging op zich. Wat het regime niet weet is dat Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Dat is de start van een proces waarin Bram Fischer heikele paden bewandelt. Wanneer de geheime politie gaandeweg Bram Fischers dubbelrol ontdekt, komt hij voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliƫnten boven zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin?

Wil je kans maken op de DVD van Bram Fischer, nu overal te koop, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier (insturen kan zonder captcha).

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

Onder welke naam staat de in juni 1964 gevoerde rechtszaak tegen de ANC-kopstukken beter bekend?

Antwoord: Rivonia proces.

  • Meedoen aan de prijsvraag