Prijsvraag Downsizing

Geplaatst: door de redactie

In Downsizing ontdekken Noorse wetenschappers hoe ze als oplossing voor overbevolking mensen kunnen laten krimpen tot een lengte van bijna 13 centimeter. De komedie van tweevoudig Oscarwinnaar Alexander Payne verschijnt donderdag 25 januari in de Nederlandse bioscopen en wij mogen enkele setjes vrijkaarten weggeven. Krijg je er gelijk een pet en espresskopje van de film bij. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

Wanneer Noorse wetenschappers een methode ontdekken om mensen te kunnen laten krimpen, is het plan om dit in 200 jaar tijd wereldwijd in te voeren en zo overbevolking tegen te gaan. Al snel komen mensen erachter dat ze in een miniatuurwereld meer waar voor hun geld kunnen krijgen. In de hoop op een beter leven besluiten de alledaagse Paul Safranek (Matt Damon) en zijn vrouw Audrey (Kristen Wiig) hun gestreste bestaan in Omaha achter zich te laten om zich klein en fijn te vestigen in een nieuwe miniatuurgemeenschap - een beslissing die tot levensveranderende avonturen leidt.

Wil je kans maken op een setje vrijkaarten voor Downsizing, vanaf donderdag 25 januari te zien in de Nederlandse bioscopen, en het espressokopje en de pet van de film, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier.

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

Regisseur Alexander Payne kreeg tot nu toe twee Oscars: allebei voor beste bewerkte script. Voor welke twee films was dat?

Antwoord: Sideways en The Descendants

  • Meedoen aan de prijsvraag