Prijsvraag Denial

Geplaatst: door de redactie

Het rechtbankdrama Denial is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de meest spraakmakende processen uit de Britse geschiedenis. De boekverfilming draait vanaf donderdag 6 april in de Nederlandse bioscopen en wij mogen van distributeur eOne Benelux setjes vrijkaarten weggeven. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

In 1993 publiceerde de Amerikaanse historica en docent Deborah Lipstadt (Rachel Weisz) het boek Denying the Holocaust, waarin zij David Irving (Timothy Spall) als ontkenner van de Holocaust bestempelde en zijn geloofwaardigheid als auteur in twijfel trok. Hij klaagde haar in 1996 aan wegens smaad en het proces dat volgde zou de belangrijkste juridische beproeving op het gebied van Holocaustontkenning en vrijheid van meningsuiting van de twintigste eeuw worden.

Wil je kans maken op een setje vrijkaarten voor Denial, vanaf donderdag 6 april in de bioscoop, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier.

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

De schrijver van het script voor Denial werd tot nu toe twee keer genomineerd voor een Oscar voor beste bewerkte script. Voor welke films?

Antwoord: The Reader en The Hours.

  • Meedoen aan de prijsvraag

  • reCAPTCHA-uitdagingsafbeelding
    Een nieuwe uitdaging proberen
    Een audio-uitdaging proberenEen visuele uitdaging proberen
    Help