Prijsvraag De Emoji Film

Geplaatst: door de redactie

The Emoji Movie laat je zien wat er zich afspeelt aan de binnenkant van je smartphone. De animatiefilm verschijnt woensdag 9 augustus, ook in Nederlands gesproken versie, in de bioscopen en wij mogen leuke pakketjes met daarin een gummetjes set, schuimhand en selfiestick van de film weggeven. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

Diep verborgen in je apps ligt Textopolis, een levendige stad waar al je favoriete emoji’s wonen, en zij hopen allemaal geselecteerd te worden door de gebruiker van hun smartphone. In deze wereld heeft elke emoji maar één gezichtsuitdrukking, behalve Gene (T.J. Miller), een uitbundige emoji die zonder filter is geboren en vol zit met verschillende gelaatsuitdrukkingen. Vastbesloten om net als alle andere emoji’s 'normaal' te worden, schakelt Gene de hulp in van zijn handige beste vriend Hi-5 (James Corden) en van de beruchte codekraker emoji Jailbreak (Ilana Glazer). Samen gaan ze op 'app-vontuur' langs de verschillende apps op de telefoon, elk met hun eigen wilde en grappige wereld, op zoek naar de Code waarmee ze Gene kunnen veranderen. Maar wanneer een groot gevaar de smartphone bedreigt, hangt het lot van alle emoji’s af van deze drie onwaarschijnlijke vrienden die samen hun wereld moeten redden voordat deze voorgoed gewist wordt.

Neem ook eens een kijkje op de officiële Facebookpagina van De Emoji Film

Wil je kans maken op de leuke prijzen van De Emoji Film, vanaf woensdag 9 augustus in de Nederlandse bioscopen, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier (insturen kan zonder captcha). Doe dit wel uiterlijk dinsdag 8 augustus, woensdag de 9e kiezen we de winnaars. Zij krijgen via e-mail bericht. MAAR LET OP: Alleen inwoners van Nederland maken kans op een prijs.

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

Wat is de naam van de Japanner die in 1999 de eerste 176 emoji ontwierp en daardoor wordt gezien als de uitvinder van de emoticons?

Antwoord: Shigetaka Kurita.

  • Meedoen aan de prijsvraag