Prijsvraag Chez Nous

Geplaatst: door de redactie

In zijn nieuwe film Chez Nous laat regisseur Lucas Belvaux (Pas Son Genre, 38 Témoins), in dit voor veel Europese landen belangrijke verkiezingsjaar, op subtiele wijze zien hoe teleurstelling in de gevestigde politiek gemanipuleerd wordt. Het drama is vanaf donderdag 20 april te zien in de Nederlandse filmtheaters en wij mogen van distributeur Cinéart setjes vrijkaarten weggeven. Krijg je er gelijk de DVD's van Pas Son Genre en La Fille Inconnue bij. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

Wijkverpleegster en alleenstaande moeder Pauline is erg toegewijd, genereus en haar patiënten kunnen op haar rekenen. Enkele leiders van de populistische partij Front National in Noord-Frankrijk ruiken hun kans en willen profiteren van haar populariteit. Ze vragen haar kandidaat te worden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Aarzelend accepteert ze, ze ziet immers hoe de stad waar ze opgroeide achteruit gaat. De campagne stelt haar zwaar op de proef en het verleden van haar nieuwe vriend werpt een schaduw op haar politieke toekomst.

Wil je kans maken op een setje vrijkaarten voor Chez Nous, vanaf donderdag 20 april in de filmtheaters, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier.

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

Wie was in 1972 de oprichter van de Franse politieke partij Front National?

Antwoord: Jean-Marie Le Pen.

  • Meedoen aan de prijsvraag

  • reCAPTCHA-uitdagingsafbeelding
    Een nieuwe uitdaging proberen
    Een audio-uitdaging proberenEen visuele uitdaging proberen
    Help