Prijsvraag Blu-ray/DVD Loving

Geplaatst: door de redactie

Na de deels fictieve films Take Shelter, Mud en Midnight Special waagde regisseur Jeff Nichols zich voor Loving aan een op waar gebeurde feiten gebaseerd verhaal. Het rassendrama is vanaf woensdag 21 juni verkrijgbaar op Blu-ray en DVD en wij mogen enkele exemplaren weggeven. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

Loving vertelt het waargebeurde verhaal over de moed en vastberadenheid van Richard en Mildred Loving, een blanke man en een Afro-Amerikaanse vrouw uit de staat Virginia die verliefd werden en in 1958 trouwden. Na hun huwelijk heeft het echtpaar maar liefst negen jaar lang moeten vechten voor het recht om samen als een familie in hun geboortestad te mogen wonen. Hun rechtszaak, Loving v. Virginia, werd helemaal tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof uitgevochten. Hiermee werd dit waargebeurde liefdesverhaal over de hele wereld een bron van inspiratie.

Wil je kans maken op de Blu-ray of DVD van Loving, vanaf woensdag 21 juni overal te koop, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier (insturen kan zonder captcha).

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

Welke in 2011 verschenen documentaire van Nancy Buirski was een belangrijke bron voor regisseur Nichols?

Antwoord: The Loving Story.

  • Meedoen aan de prijsvraag