Prijsvraag Blu-ray/DVD The Birth of a Nation

Geplaatst: door de redactie

Het waargebeurde The Birth of a Nation brengt het langverwachte verhaal van Nat Turner, een Amerikaanse slaaf, in beeld. Het biografisch drama verschijnt woensdag 12 juli op Blu-ray en DVD en wij mogen van distributeur Twentieth Century Fox Home Entertainment enkele exemplaren weggeven. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

The Birth of a Nation is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en speelt zich af in het zuiden van de VS, net voor de Burgeroorlog. De slaaf Nat Turner (Nate Parker, die het drama ook schreef én regisseerde) is een zeer belezen predikant. Zijn eigenaar, Samuel Turner (Armie Hammer), kampt met geldproblemen en aanvaardt een immoreel voorstel: Hij moet Nat‘s redenaarstalent gebruiken om de onhandelbare slaven te laten gehoorzamen. Nadat Nat ziet hoe wreed hij en zijn medeslaven worden behandeld, begint hij een slavenopstand om zijn volk te bevrijden van de onderdrukking.

Wil je kans maken op de Blu-ray of DVD van The Birth of a Nation, vanaf woensdag 12 juli overal te koop, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier (insturen kan zonder captcha).

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

Tijdens welk bekend filmfestival won The Birth of a Nation de U.S. Grand Jury Prize?

Antwoord: Sundance Film Festival.

  • Meedoen aan de prijsvraag