Prijsvraag The Beguiled

Geplaatst: door de redactie

The Beguiled is de titel van de nieuwe film van regisseur en scenarioschrijver Sofia Coppola (Lost in Translation, Marie Antoinette), gebaseerd op het boek A Painted Devil van Thomas Cullinan. De beklemmende thriller draait vanaf donderdag 7 september in de Nederlandse bioscopen en wij mogen enkele setjes vrijkaarten weggeven. Krijg je er gelijk de filmeditie van het boek, een notitieboekje van de film en de DVD van Anna Karenina bij. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

Het verhaal speelt zich af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1864 in een meisjesinternaat in het Zuiden. De vrouwen die in het huis wonen (onder meer Nicole Kidman, Kirsten Dunst en Elle Fanning) leven afgeschermd van de buitenwereld - tot de dag waarop een gewonde soldaat (Colin Farrell) wordt aangetroffen. De vrouwen laten hem binnen om hem te verplegen, waarop een seksueel geladen sfeer ontstaat. Door onderlinge dreigende rivaliteit tussen de vrouwen neemt het verhaal een onverwachte wending.

Wil je kans maken op een setje vrijkaarten voor The Beguiled, vanaf donderdag 7 september in de Nederlandse bioscopen, en onderstaand prijzenpakket, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier (insturen kan zonder captcha).

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

Sofia Coppola kreeg tijdens het filmfestival van Cannes de award voor beste regie toegekend voor The Beguiled. Het was pas de tweede keer in de geschiedenis van het prestigieuze festival dat een vrouw die award won. Welke Russische regisseur was in 1961 de eerste vrouwelijke winnaar van beste regie voor The Chronicle of Flaming Years?

Antwoord: Yuliya Solntseva.

  • Meedoen aan de prijsvraag