Prijsvraag Battle of the Sexes

Geplaatst: door de redactie

Voormalig proftennisser John McEnroe haalde zich onlangs de woede van velen op de hals toen hij zei dat een tennisster als Serena Williams bij de mannen niet eens in de mondiale Top 100 zou staan. Begin jaren '70 was er ook een voormalig toptennisser die beweerde dat hij zelfs op 55-jarige leeftijd nog zou winnen van de op dat moment beste tennisspeelster ter wereld. Battle of the Sexes draait vanaf donderdag 23 november in de Nederlandse bioscopen en wij mogen van distributeur 20th Century Fox enkele setjes vrijkaarten weggeven. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King (Emma Stone) en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs (Steve Carell) werd bestempeld als de ‘Battle of the Sexes’. Het werd het meest bekeken sportevenement allertijden. De wedstrijd wist de tijdgeest te vangen en bracht een wereldwijde conversatie op gang over gendergelijkheid. Het bracht tevens de feministische beweging in een stroomversnelling. King en Riggs, gevangen in alle media-aandacht, stonden lijnrecht tegenover elkaar in de discussie.

Maar buiten de tennisbaan vochten ze allebei een nog veel persoonlijkere en complexere strijd. Met een ondersteunende man die haar aanmoedigde in haar strijd voor een gelijke beloning, moest de op haar privacy gestelde King ook nog in het reine komen met haar eigen seksualiteit. En Riggs zette zijn nalatenschap en reputatie op het spel om zo nog één keer het succes uit het verleden te kunnen herbeleven. Samen zorgden ze voor een cultureel spektakel dat veel verder reikte dan de tennisbaan, het was voer voor discussie tussen mannen en vrouwen in slaapkamers en vergaderruimtes over de hele wereld.

Wil je kans maken op een setje vrijkaarten voor Battle of the Sexes, vanaf donderdag 23 november in de Nederlandse bioscopen, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier.

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

In haar carrière won Billie Jean King alle vier de Grand Slam toernooien minimaal één keer. Wat was in 1968 de eerste?

Antwoord: Wimbledon.

Copyright: © 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

  • Meedoen aan de prijsvraag