Prijsvraag Bankier van het Verzet

Geplaatst: door de redactie

Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld. De oorlogsthriller draait vanaf donderdag 8 maart in de Nederlandse bioscopen en wij mogen van distributeur Dutch FilmWorks enkele setjes vrijkaarten weggeven. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

Wanneer bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Wanneer ook dat niet genoeg is, bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet.

Wil je kans maken op een setje vrijkaarten voor Bankier van het Verzet, vanaf donderdag 8 maart in de Nederlandse bioscopen, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier.

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

Bankier van het Verzet betekent al de derde film van regisseur Joram Lürsen waarin acteur Jacob Derwig te zien is. Wat zijn die eerdere twee films?

Antwoord: Alles is Familie en Publieke Werken.

  • Meedoen aan de prijsvraag