Prijsvraag Alone in Berlin

Geplaatst:

door de redactie

Meer dan zestig jaar na de eerste publicatie vlak na WOII werd Hans Fallada’s roman Jeder Stirbt Für Sich Allein - in het Nederlands uitgebracht als Alleen in Berlijn - een wereldwijde bestseller. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, werd de indrukwekkende en bevrijdende vertelling door de Italiaanse schrijver en Auschwitz-overlever Primo Levi omschreven als "het beste boek over het Duitse verzet tegen de nazi's ooit geschreven". De boekverfilming van de Zwitserse acteur/regisseur Vincent Perez verschijnt donderdag 27 april in de Nederlandse bioscopen en wij mogen van distributeur Paradiso Filmed Entertainment enkele setjes vrijkaarten weggeven. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

Berlijn, 1940. De stad is verlamd door angst. Arbeiderskoppel Otto (Brendan Gleeson) en Anna Quangel (Emma Thompson) leven in een vervallen appartmentenblok en proberen, net als hun omgeving, niet op te vallen terwijl de Nazis heersen. Maar wanneer hun enige kind aan het front sterft, leidt hun verlies hen naar een uitzonderlijke vorm van verzet. Ze beginnen met het door de hele stad achterlaten van anonieme ansichtkaarten waarop ze Hitler en zijn regime aanvallen. Een daad waar de doodstraf op staat. Al snel wordt hun stille strijd opgemerkt door de Gestapo-inpecteur Escherich (Daniel Brühl), waarmee een moorddadig kat- en muisspel begint dat het nut van Otto en Anna’s daden en hernieuwde liefde voor elkaar alleen maar versterkt. Hun kleurloze leven en huwelijk transformeert door hun vredige maar intensieve verzet.

Wil je kans maken op een setje vrijkaarten voor Alone in Berlin, vanaf donderdag 27 april in de Nederlandse filmtheaters, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier (insturen kan zonder captcha). Doe dit wel uiterlijk donderdag 27 april, vrijdag de 28e kiezen we de winnaars. Zij krijgen via e-mail bericht. MAAR LET OP: Alleen inwoners van Nederland maken kans op een prijs.

In welke populaire filmfranchise waren Emma Thompson en Brendan Gleeson eerder in meerdere delen samen te zien?

  • Meedoen aan de prijsvraag

  • reCAPTCHA-uitdagingsafbeelding
    Een nieuwe uitdaging proberen
    Een audio-uitdaging proberenEen visuele uitdaging proberen
    Help