Prijsvraag 12 Strong

Geplaatst: door de redactie

Chris Hemsworth leidt in 12 Strong een hypermodern Amerikaans Special Forces team dat plots moet teruggrijpen op eeuwenoude en onderontwikkelde Afghaanse strijdtactieken. Het op waargebeurde feiten gebaseerde oorlogsdrama draait vanaf donderdag 1 februari in de Nederlandse bioscopen en wij mogen van distributeur Independent Films setjes vrijkaarten weggeven. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

12 Strong speelt zich af op de onzekere dagen na de schokkende gebeurtenissen op 9/11. Het team van de Amerikaanse Special Forces, geleid door hun nieuwe kapitein Mitch Nelson (Hemsworth), is uitgekozen om als eerste van de Amerikaanse troepen naar Afghanistan af te reizen voor een extreem gevaarlijke missie. Daar moeten ze in de ruige bergen de Generaal van de Noordelijke Alliantie (Navid Negahban) overtuigen om hun krachten te bundelen om hun gemeenschappelijke tegenstander te verslaan: de Taliban en hun Al Qaeda-bondgenoten. Naast het overwinnen van wederzijds wantrouwen en een enorme cultuurkloof, moet het team - gewend aan de modernste oorlogsvoering - de onderontwikkelde tactieken van de Afghaanse soldaten aannemen en gaan de Amerikanen te paard de strijd aan. Als nieuwe bondgenoten moeten ze het onderbezet en onderbewapend opnemen tegen een meedogenloze vijand die geen genade kent.

Wil je kans maken op een setje vrijkaarten voor 12 Strong, vanaf donderdag 1 februari in de Nederlandse bioscopen, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier.

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

Wat is de titel van het non-fictie boek waarop het scenario van 12 Strong gebaseerd werd?

Antwoord: Horse Soldiers.

  • Meedoen aan de prijsvraag