Hottest Woman of All Time: Jennifer Aniston

Geplaatst: door Lenneke van der...

  • Geboortedatum11 februari 1969
  • GeboorteplaatsSherman Oaks, Californië, Verenigde Staten
  • Bekende filmsWe're the Millers (2013), Horrible Bosses (2011), Just Go With It (2011), The Bounty Hunter (2010), He's Just Not That Into You (2009), Marley & Me (2008), The Break-Up (2006), Along Came Polly (2004), Bruce Almighty (2003), The Good Girl (2002), Office Space (1999), Leprechaun (1993). Televisie: Friends (1994-2004)
  • AwardsEmmy Award (2002), Golden Globe Award (2003), Screen Actors Guild Award (1995). Allemaal voor Friends.

De gorgeous girl next door, wordt zelfs op haar 44ste nog gecast in de rol van stripper/drugssmokkelende moeder in de komedie We’re the Millers (2013). Slechts één van de vele films waarin ze een hoofdrol bezit. Haar natuurlijke schoonheid en kapsel zijn al jaren haar handelsmerk, net als haar innemende lach en vriendelijke karakter. Zonder ooit een paparazzo te hebben geslagen, in een ontwenningskliniek te hebben gelogeerd of op een ordinaire rode loper outfit te zijn betrapt, blijkt Jennifer Aniston een opvallend succesvol en duurzaam pareltje.

Haar studententijd bracht ze door in New York. Naast haar studie Drama aan de New York's School of Performing Arts, ofwel de "Fame school", betaalde ze de huur met bijbaantjes als serveerster en fietskoerier. Op haar twintigste kreeg ze haar eerste rol in een tv-serie; die van de zelfzuchtige tiener Courtney in de komedie Molloy (1990). Na een handvol rollen in andere onsuccesvolle tv-series, begon Jennifer de moed te verliezen.

Het was het hoofd van NBC Entertainment, Warren Littlefield, die haar stimuleerde om niet op te geven en hij hielp haar aan de auditie voor de rol van Rachel Green in de sitcom Friends (1994-2004). Ze kreeg de rol en verdiende vervolgens niet alleen een Emmy Award, een Golden Globe Award, en een Screen Actors Guild Award, maar in de laatste seizoenen ook een salaris van $ 1 miljoen per aflevering en daarmee het hoogste salaris ooit door een televisieactrice verdiend.

Met Ron Livingston in de Mike Judge cultklassieker Office Space.

Vanaf het eerste tot het laatste seizoen, was Friends één van de meest geprezen, besproken en geliefde sitcoms. De populariteit van de serie is op meerdere vlakken terug te zien. Friends gaf het tijdsbeeld van de jaren '90 weer, maar heeft ook een culturele impact gehad. Een pop-cultuur expert noemde Friends "one of those rare shows that marked a change in American culture". Bepaalde woorden en uitspraken zijn in de Engelse taal overgenomen. Hoeveel mannen hebben niet "How you doin'?" als openingszin gebruikt? Anistons "The Rachel" was een favoriet kapsel in de jaren negentig.

Brad Pitt had in 2001 een gastrol in een aflevering van Friends.

Ondertussen bleven ook in haar privéleven haar looks niet onopgemerkt. In 1998 kreeg ze een relatie met één van 's werelds meest geroemde acteurs: Brad Pitt. Hun huwelijk leek vijf jaar lang een sprookjesachtig en zeldzaam Hollywood succes. Totdat Pitt tijdens de opnames van Mr. & Mrs. Smith (2005) medespeler Angelina Jolie tegen het afgetrainde lijf liep.

De Aniston - Pitt scheiding was een feit, net als de extatische tabloid eigenaren die hun omzet met de dag zagen stijgen. Men smulde van de roddels welke werden uitgebuit in de vorm van de verkoop van T-shirts met de opdrukken Team Aniston en Team Jolie. Deze media-aandacht was zowel pijnlijk als lucratief voor Aniston, die verruit de meeste steun kreeg. Het versterkte het heersende beeld van deze gorgeous girl next door en velen leefden met haar mee.

In 2004 werd de laatste aflevering van Friends uitgezonden. Het aantal kijkers dat die avond afscheid nam van Aniston en haar vijf Friends, liep in de Super Bowl proporties: 53 miljoen kijkers. Nadat het Friends tijdperk was afgesloten kwamen de acteurs wel weer aan de bak, met een romantische komedie hier, een Friends spin-off daar. Maar geen van allen heeft zo'n succesvolle carrière opgebouwd als Aniston, die al tijdens Friends regelmatig filmrollen te pakken had.

Ze speelde in commerciële successen zoals Bruce Almighty (2003), Along Came Polly (2004), Marley & Me (2008) en Horrible Bosses (2011). Maar ze liet ook zien dat ze meer dan komedie aan kan in films zoals The Good Girl (2002), Derailed (2005) en Friends With Money (2005). Ze heeft haar talenten ontwikkeld en bewezen in allerlei personages en genres.

Naast Clive Owen in de thriller Derailed.

Anistons privéleven valt bijna uit de toom tussen de vele sterren bij wie de roem hen te veel wordt. Tijdens interviews in talkshows is ze is grappig en vriendelijk, maar ook eerlijk en verstandig. Ze vertelt hoe ze heeft geleerd van haar vorige liefdes en hoe ze sterker is geworden van moeilijke periodes. Haar hond is haar beste vriend, ze houdt van haar vriendinnen en staat op het punt te trouwen met haar liefde Justin Theroux, die ze ontmoette op de set van de film Wanderlust.

Wanneer wordt gevraagd hoe ze met haar 44 jaar haar slanke lijf behoudt, vertelt ze ongegeneerd over corrigerend ondergoed, haar tiranniserende personal trainer en haar passie voor yoga. Haar uiterlijk is dan ook veelgeprezen. Men's Health, People en FHM verkozen haar onder andere tot één van de Most Beautiful People in the World (1999), Woman of the Year (2004), Sexiest Woman in the World (2005 en 2006), Funniest Woman on TV (2011) en als kersje op deze zoete, blonde taart: Hottest Woman of All Time (2011).

Met Kevin Costner in het door Rob Reiner geregisseerde Rumor Has It.

44 jaar en Hottest Woman of All Time. Je zult het maar te horen krijgen... Jennifer glimlacht echter verbaasd, schudt het Rachel-haar nog eens opzij en wijdt het dan verlegen aan een gezonde levensstijl en dat uiterlijk niet alles is, maar dat liefde en innerlijk belangrijk is in het leven. Maar het compliment mag ze met beide handen aanpakken.

Jennifer Aniston, de talentvolle actrice die ook nog eens een leuk mens is en waarbij waarschijnlijk iedere man denkt: "How You Doin?".