jodiefosterfront.jpg

Jodie Foster na vijftig jaar op de Walk of Fame

Portret|8 mei 2016

Komende week maakt ze met Money Monster haar comeback als regisseur, maar het voormalig kindsterretje zal altijd bekend blijven staan om haar onvergetelijke rollen in Taxi Driver, The Accused en natuurlijk The Silence of the Lambs.

Bowie-front.jpg

David Bowie en zijn filmrollen

Portret|11 januari 2016

And we're hooked to the silver screen...

funny-people_8f064697front.jpg

De lachkick van eeuwige stoner Seth Rogen

Portret|3 december 2015

Als er íemand een patent heeft op rollen waarin stevig wordt geblowd, dan is het wel Seth Rogen... de acteur is momenteel in de bioscoop te zien in The Night Before. Maar tegelijkertijd toont hij ook weer eens zijn serieuze kant in Steve Jobs.

Portret-Rhys-Ifans-front.jpg

Rhys Ifans: Vreemde vogel wordt vaste waarde in Hollywood

Portret|18 juli 2015

Raar volk is het, die Rhys Ifans. Maar hij heeft met The Amazing Spiderman en Harry Potter and the Deathly Hallows niet de minste films op zijn CV prijken. Na de onvergetelijke rol van 'de man in de onderbroek' in Notting Hill gingen er heel wat deuren open voor de acteur uit Wales. Hoe bizar zijn rol ook was.

Ianfrontt.jpg

Ian McKellen the Gray

Portret|11 juli 2015

Hij schittert vanaf volgende week als de oudste Sherlock Holmes aller tijden: Sir Ian McKellen. Hoog tijd voor een portret van de extravagante Engelsman.

OrsonWellesfront.jpg

100 jaar Orson Welles

Portret|1 januari 2015

2015 is het honderdste geboortejaar van de legendarische Orson Welles. Een alleskunner die maar zelden de erkenning kreeg die hij verdiende.

ChristopWaltz-5.jpg

Laatbloeier Christoph Waltz

Portret|23 november 2014

Vanaf volgende week in Horrible Bosses 2 en daarna misschien wel in Bond 24. Tijd voor een portret van ieders favoriete Oostenrijker: Christoph Waltz.

Portret-Shailene-Woodley-front.jpg

Rising star Shailene Woodley

Portret|16 november 2014

Vanaf deze week is ze te zien in White Bird In A Blizzard. Pas haar vijfde écht grote filmrol, maar toch kunnen we al niet meer om de net 23 geworden actrice heen.

Shiafront.jpg

Actual Cannibal Shia LaBeouf

Portret|27 oktober 2014

Run for you life (from Shia LaBeouf.) He’s brandishing a knife (it’s Shia LaBeouf.) Lurking in the shadows. Hollywood superstar Shia LaBeouf.

Moretz-front.jpg

Chloë Grace Moretz: Hit-Girl wordt it-girl

Portret|6 september 2014

De komende drie weken iedere week in een nieuwe film te zien, dus hoog tijd voor een portret van de nog steeds pas 17-jarige actrice.

JackNicholsonfront.jpg

Gun ons nog een film, Jack

Portret|23 augustus 2014

Vijfenveertig jaar na zijn grote doorbraak met Easy Rider is het angstvallig stil rondom de legendarische Jack Nicholson. Please Jack, laat How Do You Know niet je laatste film zijn.

JessicaAlbafront.jpg

De bloedmooie Jessica Alba

Portret|21 augustus 2014

Ze is mooi, ze is knap, ze is sexy. Oja, en ze acteert. In het vervolg op Sin City bijvoorbeeld, dat volgende week in première gaat.

Woodyfront.jpg

Woody Allen: neurotische New Yorker op Europese tour

Portret|16 augustus 2014

Met Magic In The Moonlight keert Woody Allen terug naar Frankrijk. Een portret van de kleurrijke neuroot die zijn geliefde New York lijkt te hebben ingeruild voor Europa.

robinwilliamsdangerfront.jpg

Robin Williams: The Funniest Man Alive is niet meer in leven

Portret|14 augustus 2014

Ook wij nemen deze week afscheid van Robin Williams, vandaag met een portretje en morgen met een terugblik op The Fisher King.

Portret-Mad-Mel-Expendables-3-front.jpg

Mad Mel Gibson

Portret|9 augustus 2014

Hij speelt vanaf komende week de schurk in de nieuwe Expendables-film en zijn Mad Max krijgt een reboot. Hoog tijd voor een portret van de onnavolgbare Mel Gibson.

michael-bay-transformers46221front.jpg

Michael Bay: Mister Mayhem till the AM

Portret|7 juli 2014

Bergman, Hitchcock, Bay, Kurosawa. There is no odd one out.

Portret_George_Clooney_cover.jpg

George Clooney wil alleen zelf nog de regie

Portret|16 februari 2014

George Clooney liet eerder deze week weten niet meer voor de camera te willen. Hoog tijd voor een portretje van de tweevoudig Oscar-winnaar. 

christianbalefront.jpg

America's favorite psycho: Christian Bale

Portret|2 februari 2014

Nu te zien in Out Of The Furnace en vanaf donderdag ook in het voor tien Oscars genomineerde American Hustle. Zaagt Christian Bale volgende maand de Oscardroom van Leonardo DiCaprio aan stukken?

Portret_McConaughey_cover.jpg

Wonderbaarlijke wederopstanding van Matthew McConaughey

Portret|21 januari 2014

Nog niet zo lang geleden was 'McConaughey' op een affiche een hele goede reden om een film te mijden. Maar hij heeft zijn leven gebeterd. Na glansrollen in Killer Joe, Mud en een briljant bijrolletje in The Wolf Of Wall Street, schittert hij vanaf deze week in Dallas Buyers Club.

Portret-Lars-Von-Trier-Nymphomaniac-front.jpg

Lars von Trier: Enfant terrible van de Europese cinema

Portret|25 december 2013

Als er in Europa één omstreden filmmaker rondloopt, dan is dat zonder twijfel Lars von Trier. Half zoveel ophef er ontstaat over zijn films, ontstaat er om zijn persoon. Is het uitlokking of gewoon onhandigheid, wie zal het zeggen?

robertfront.jpg

One-Man Film Crew: Robert Rodriguez

Portret|21 oktober 2013

Hij regisseert, produceert, filmt, edit, componeert de muziek en mag als gerenommeerd kok ook graag af en toe de catering voor zijn rekening nemen: de ultieme doe-het-zelf filmmaker Robert Rodriguez.

howardfront.jpg

Family Man in Hollywood: Ron Howard

Portret|3 oktober 2013

Niet weg te denken uit Hollywood; de jonge, brave Richie - side-kick van The Fonz uit Happy Days – bleef plakken en werd regisseur. En hoe!

rachel_jennifer_aniston_480_18p10ql-18p10rg.jpg

Hottest Woman of All Time: Jennifer Aniston

Portret|27 september 2013

Hoe de nu 44-jarige gorgeous girl next door uit Friends (momenteel te zien in We're the Millers) werd verkozen tot Hottest Woman of All Time.

john-cazale-portret-front.jpg

De onnavolgbare John Cazale

Portret|13 juli 2013

Acteur John Cazale speelde in slechts vijf films in zes jaar, maar alle vijf zijn het klassiekers van wereldformaat. Een portret van de acteur die toch altijd vooral bekend zal blijven als Fredo Corleone. Gisteren de Fijne Filmklassieker rond Dog Day Afternoon, vandaag een portret van de onnavolgbare Cazale. 

Portret_Malick_cover.jpg

Terrence Malick: de kluizenaar van Hollywood

Portret|6 juli 2013

Een regisseur gehuld in dichte mist. Zelfs in Hollywood waar paparazzi een ware plaag vormen lukt het bijna niemand de man in beeld te krijgen, een gezicht te geven. Zijn To the Wonder is vanaf volgende week in de bioscopen te zien.

Alan_Rickman_portretcover.jpg

Charmante slechterik Alan Rickman

Portret|19 juni 2013

Alan Rickman is al bijna 25 jaar lang een van de meest iconische schurken van Hollywood en omstreken, maar in zijn nieuwste film is hij het die gechanteerd wordt.

open-range-2003-tou-01-g.jpg

Foster Parent of Steel: Kevin Costner

Portret|18 juni 2013

Goodfellas Oscar snub instigator en disaster movie flop survivor. Met de release van Man of Steel voor de deur blikken we nog eens terug op de carrière van Kevin Costner.

Michael_Shannon_Cover.jpg

Een buiging voor Michael Shannon

Portret|9 juni 2013

Binnenkort speelt hij General Zod in de nieuwe Superman-film en geheide zomerhit Man Of Steel. Voordat we allen knielen voor Zod, hier vast een buiging voor de acteur Michael Shannon.

star_trek_into_darkness_3d_02035550_st_15_s-low.jpg

Star Hopper J.J. Abrams

Portret|3 juni 2013

Hij regisseert de nieuwe Star Trek EN de nieuwe Star Wars? Who does J.J. Abrams think he is?

Melissa_McCarthy_covert.jpeg

Melissa McCarthy Leading Lady of Comedy

Portret|26 mei 2013

Always a bridesmaid, never the bride - maar Melissa McCarthy werkt zich langzaam op van sterke komische bijrollen naar Leading Lady.

Michel_Gondry_cover.jpg

Knutselfilmer Michel Gondry

Portret|18 mei 2013

Binnenkort verschijnt zijn nieuwste film, L’écume des Jours, een verfilming van het gelijknamige boek van Boris Vian. Tijd voor een portret van deze knutselfilmer. En, we hebben alvast een exclusief clipje uit die nieuwe film.

Portret-Bruce-Campbell-front.jpg

Bruce Campbell: De eeuwige B-acteur

Portret|10 mei 2013

Waarschijnlijk de enige acteur die écht trots is op zijn permanente status als B-acteur.

jeroen-willems-topimage.jpeg

Jeroen Willems en zijn laatste dragende rol

Portret|25 april 2013

Jeroen Willems overleed op 3 december 2012 plotseling aan een hartstilstand, tijdens de repetities voor het jubileumgala van Carré. De laatste film waarin hij speelde, Boven Is Het Stil van Nanouk Leopold, draait vanaf deze week in de bioscopen.

BlackFront.jpg

Shane Black: Marvels nieuwe Lethal Weapon

Portret|20 april 2013

Van recordbrekende scenario's tot en met het regisseren van Iron Man 3.... en uiteraard komen ook zijn "pussy jokes" in Predator aan bod.

samraimi.jpg

Sam Raimi: martelt graag z'n leading men

Portret|11 maart 2013

Hij leverde in het verleden twee trilogieën af, en ook voor Oz The Great and Powerful (deze week in de bios) is een vervolg al in ontwikkeling. Tijd om de carrière van Sam Raimi eens nader te bekijken.

arnoldportretmainfront.jpg

The king of zing is back: Arnold Schwarzenegger

Portret|1 maart 2013

Stick around.

Bradley_Cooper_portretcover.jpg

Bradley Cooper

Portret|24 februari 2013

Bradley Cooper is momenteel te zien in Silver Linings Playbook, en maakt bij de 85ste Academy Awards zondagavond/nacht kans op een hoofdrol-Oscar. Wie had dat gedacht?

MeganFox_cover.jpg

Megan Fox: de perfecte karikatuur

Portret|21 februari 2013

De laatste jaren is Megan Fox een absolute ster in het spelen van... een karikatuur van zichzelf. Zie de titel Jennifer's Body. En haar rol in The Dictator. En vanaf deze week waarschijnlijk ook weer in This Is 40. Wat kunnen we nog allemaal verwachten van Megan Fox?

Portret-Paul-Rudd-front.jpg

Paul Rudd: improvisatiekoning

Portret|19 februari 2013

We kennen Paul Rudd vooral van de vele komedies waarin hij te zien was, maar de acteur mikte in het begin van zijn carrière op veel serieuzere rollen.

Portret-Quentin-Tarantino-front.jpg

Quentin Tarantino: Geweld(dad)ige cultheld

Portret|15 januari 2013

Ter ere van de release van Django Unchained een portret van de Amerikaanse filmmaker die alweer dik twintig jaar geleden debuteerde met Reservoir Dogs.

Anne-Hathaway-portret-front.jpg

Anne Hathaway: getalenteerde girl-next-door

Portret|6 januari 2013

Van tieneridool in suikerzoete meisjesfilms tot method acting in Les Misérables.

Portret-JGL-front.jpg

Man van het Jaar: Joseph Gordon-Levitt

Portret|27 december 2012

Met 50/50, The Dark Knight Rises en Looper brak JGL dit jaar definitief door als A-lister.

Marion-Cotillard-portret-front-2.jpg

Magnifiek mooie Marion

Portret|6 december 2012

Ze had weliswaar geen heel grote rol in The Dark Knight Rises, maar groot genoeg om Marion Cotillard even in de schijnwerpers te zetten. Het slotstuk van de Batman-trilogie van Christopher Nolan verbrak afgelopen weekend met de release op Blu-ray ook nog eens alle verkooprecords. Vanaf vandaag is de film ook op DVD verkrijgbaar. Dat vonden we een mooi moment voor een portret van de fraaie Française.

Keira-Knightley-portret-front.jpg

Keira Knightley: Koningin van het kostuumdrama

Portret|2 december 2012

Britse actrice voelt zich duidelijk thuis in een korset.

Daniel_Craig_portret_cover.jpg

Daniel Craig: wars van glitter en glamour

Portret|27 oktober 2012

Je zou denken dat Daniel Craig wel wat eigenschappen met James Bond gemeen zou hebben, maar niets is minder waar.

Anchorman.png

Will Ferrell, allemansheld

Portret|12 oktober 2012

Stalen gezicht of over the top, komiek Will Ferrell draait zijn hand nergens voor om. In Amerika is hij de absolute A-klasse onder de komedianten, en fans heeft-ie ook hier zeker wel. Wie kan Anchorman niet van a tot z quoten? Maar ga eens na welke films je nog meer van 'm kent... En deze week wéér in de bios.

Sam_Jackson_portret_cover.jpg

Samuel L. Jackson: The King Of Cool

Portret|4 oktober 2012

Niemand spreekt het woord motherfucker zo stoer uit als Samuel L Jackson. Een reden op zich voor een portret!

Portret-Huub-Stapel-front.jpg

Huub Stapel: van cultklassiekers tot tv-series

Portret|30 september 2012

Met Bellicher: Cel verschijnt Huub Stapel weer eens herkenbaar in een grote Nederlandse film. De Limburger zocht na grote bioscoopsuccessen in de jaren tachtig toch vooral het toneel en televisie op.

Portret-Robert-De-Niro-front-2.jpg

De eens zo grote Robert De Niro

Portret|26 september 2012

Het valt niet te ontkennen dat de eens zo grote De Niro, vanaf deze week te zien in Being Flynn, de laatste jaren niet meer zoveel klaarmaakt in Hollywood. En dat is bijzonder jammer.

Clive-Owen-portret-front.jpg

Ideale schoonzoon Clive Owen

Portret|21 september 2012

Met Shadow Dancer voegt Clive Owen maar weer eens een kleinschalig filmpje toe aan zijn CV. De Engelsman lijkt de laatste jaren de charme van een indie steeds vaker te verkiezen boven het grote popcornvermaak. Een keuze die Owen al de nodige verrassingshits heeft opgeleverd.

Hitch_cover.jpg

Alfred Hitchcock, The Master of Suspense

Portret|2 augustus 2012

Hitch. Is een van De Groten, heeft een biopic (over hem, niet van hem) in de pijplijn en 'versloeg' bovendien vandaag Orson Welles in een Greatest Films overzichtje. Tijd voor een portret dus.

BStiller_Zoolander.jpg

Ben Stiller: grapjas met meer in zijn mars

Portret|11 juli 2012

Als onzekere en stuntelende schoonzoon is hij op zijn leukst. Maar het beste is hij misschien nog wel, net zoals collega grapjas Jim Carrey, in rollen met een serieuze ondertoon. Ben Stiller regisseert en acteert en heeft alles in zich om het hart van de kijker te stelen. En, met Madagscar Zoveel is zijn stem deze week weer in de bios te horen!

CharlieFront.jpg

Charlie Sheen: bezoekt zijn laatste praatgroep

Portret|30 juni 2012

De Warlock is terug van Mars met een rolletje in het aankomende Machete Kills, een nieuwe (afgelopen donderdag al recordbrekende) sitcom op de Amerikaanse televisie.... en een portretje.

SegelVP.jpg

Het comedytalent van Jason Segel

Portret|26 juni 2012

Hij is niet bijzonder knap, mist het nodige acteertalent en is wars van sterrendom. Toch kom je hem overal tegen waar gelachen wordt: op tv (How I Met Your Mother), in familiefilms (The Muppets) en komedie voor een wat oudere doelgroep (Knocked Up). Vanaf deze week draait The Five Year Engagement.

ScottFront.jpg

Ouwe rot Sir Ridley Scott

Portret|31 mei 2012

Na dertig jaar keert Ridley Scott dan eindelijk terug naar het sciencefictiongenre. De eerste informatie omtrent zijn Blade Runner-sequel sijpelt langzaam binnen terwijl Prometheus nu in de bioscoop te zien is. En dan zijn wij het eigenlijk gewoon aan onze stand verplicht om Sir Ridley in de spotlights te zetten.

christopherleeVP.jpg

Born to be creepy: Christopher Lee

Portret|27 mei 2012

Christopher Lee, de dóódenge man met de even loodzware als angstaanjagende stem, bereikt vandaag de leeftijd van 90 jaar. En nog steeds acteert hij in blockbusters, want momenteel gaat hij geschminkt als Saruman door het leven voor de opnames van The Hobbit.

charlize-theron-covergirl.jpg

Alleskunner Charlize Theron

Portret|25 mei 2012

Volgende week kruipt Charlize Theron weer in de huid van twee totaal verschillende personages: die van boze heks in Snow White and the Huntsman en een mysterieus expeditielid in Alien-prequel-but-not-really Prometheus. Portret! 

Portret: Will Smith

Will Smith: man van bijna zes miljard

Portret|22 mei 2012

Iedereen die in 1990 had beweerd dat de bijna failliete rapper Will Smith ooit zou zorgen voor een constante stroom aan bioscoopsuccessen zou waarschijnlijk hard zijn uitgelachen. Toch katapulteerde Smith via een rapcarrière en een sitcom naar de top van Hollywood. Vanaf deze week te zien in het derde deel van Men In Black

wild-wild-west_69dae4c5front.jpg

Barry Sonnenfeld: van sexfilms tot Spielberg

Portret|18 mei 2012

Net als ‘onze’ Jan de Bont was hij een cinematograaf wiens regiedebuut een hit werd. In tegenstelling tot De Bont wist hij die eerste succesfilm ook een waardige sequel te geven. Een derde Addams Family kwam er daarna niet meer van, wel maakt Barry Sonnenfeld nu zijn Men in Black-trilogie compleet. Vanaf 23 mei in de bios. 

deppVP.jpg

Johnny Depp: eigenzinnige rocker

Portret|8 mei 2012

Rock ’n roll. Dát was de droom die Johnny Depp had toen hij als jongeman de wereld wilde veroveren. Het liep iets anders. Vanaf komende week is hij te zien als de rare wereldvreemde vampier Barnabas Collins in Dark Shadows, zijn volgende grote première. Achteraf is het dus toch maar goed dat hij zijn geluk in LA kwam beproeven... 

BurtonFront.jpg

Tim Burton: prince of darkness

Portret|4 mei 2012

Bijna zou je denken dat hij naast Helena Bonham Carter ook getrouwd is met Johnny Depp: Dark Shadows is zijn zevende samenwerking met vrouwlief Bonham Carter, maar alweer zijn achtste met Depp. Een terugblik op de meer dan drie decennia overspannende carrière van Tim Burton.

Hawkeye.jpg

Jeremy Renner: schiet met scherp

Portret|21 april 2012

Hij heeft in tegenstelling tot Gosling en Fassbender al even geen hoofdrol meer gehad, maar stiekem timmert ook Jeremy Renner aardig aan de weg. Binnenkort als nieuwe Jason Bourne, maar eerst weer als onderdeel van een ensemble cast in The Avengers.

Scarlett-Johansson-portret-front.jpg

Muze Scarlett Johansson

Portret|15 april 2012

Met We Bought a Zoo deze week én The Avengers volgende week ligt een overdosis aan Scarlett Johansson deze maand op de loer. Om deze ‘maand van Scarlett’ goed in te luiden: hier een biografie van de dame in kwestie.

HughesFrontSmall.jpg

John Hughes: don't you forget about him

Portret|2 april 2012

In de jaren tachtig stond enkel zijn naam op de poster al garant voor volle zalen en inspireerde hij tal van hedendaagse filmmakers. Het is maar de vraag of Jason Biggs zonder de invloed van Godfather der tienerkomedies John Hughes ooit de binnenkant van een appeltaart had gevoeld.

JLA_cover.jpg

Jennifer Lawrence - Van Indies Naar Blockbusters

Portret|29 maart 2012

Als twintigjarige een Oscarnominatie in de wacht slepen voor beste vrouwelijke hoofdrol is lang niet voor iedereen weggelegd. Tenzij je toevallig Jennifer Lawrence heet. En met kassucces The Hunger Games nu in de bios én sexy foto's op de rode loper is het zéker tijd voor een portret.

Fassbender_A_Dangerous_Method.jpg

Michael Fassbender

Portret|24 maart 2012

Uit de weg, Ryan Gosling. 2011 was voor jou, maar in het nieuwe jaar is het tijd voor Michael Fassbender. Met Jane Eyre, A Dangerous Method en Shame was hij recent al drie maal in de filmzaal te bewonderen. Met Haywire en Prometheus komen daar zeer binnenkort nog een vierde en vijfde keer bij. Michael Fassbender is hot.

Cronenberg9-Front.jpg

David Cronenberg: duidelijk toe aan een psychoanalyse

Portret|11 maart 2012

Wat betreft cultstatus is hij nog net geen David Lynch, maar ook de films van David Cronenberg zijn vaak moeilijk te classificeren. Deze week gaat op zijn 69ste verjaardag A Dangerous Method, alweer zijn derde samenwerking met Viggo Mortensen, in première.

Wahlberg08-The-Fighter.jpg

Mark Wahlberg: The Funky Bunch ver achter zich gelaten

Portret|5 maart 2012

Als tiener was hij regelmatig te bezichtigen op het politiebureau van Dorchester in Boston, tegenwoordig zul je Mark Wahlberg eerder zien op de golfbaan met Joe Pesci en Samuel L. Jackson. En in de bioscoop: zijn nieuwe actiethriller Contraband gaat deze week in première.

the-woman-in-black_c328b4front.jpg

Daniel Radcliffe: wil de nieuwe Gary Oldman worden

Portret|22 februari 2012

Wordt hij het zoveelste vergeten kindsterretje of is Harry Potter slechts het begin van een respectabele acteercarrière? Radcliffe is ervan overtuigd dat het dat laatste wordt, te beginnen met The Woman in Black die deze week in Nederland in première gaat.

Safe-House.jpg

Denzel Washington: King Kong still ain’t got shit on him

Portret|21 februari 2012

Denzel Washington is na zijn rol als brave Hendrik in Unstoppable weer terug in “sociopath-mode”: Safe House gaat deze week in Nederland in première. Een portret van een acteur die naast Malcolm X ook bijna Martin Luther King speelde.

Cary Grant Cover.jpg

Grand Old Cary Grant

Portret|4 februari 2012

Het is in 2012 tachtig jaar geleden dat een van de grootsten zijn eerste stappen in de filmwereld zette. Niet dat we een excuus nodig hebben deze legende te portretteren, maar bij dezen.

Portret: Nicholas Cage

Zóveel films en tóch blut: Nicolas Cage

Portret|1 februari 2012

Iedereen kan zonder moeite een handvol films opnoemen van Nicolas Cage. De acteur met de bomvolle agenda speelt in hele goede én hele slechte films. Eén ding staat buiten kijf: deze workaholic, die graag over de top acteert, loopt over van het talent.

Spielberg 1.jpg

Steven Spielberg: Uitvinder van de Summer Blockbuster

Portret|28 januari 2012

Hij is waarschijnlijk niet de beste regisseur ooit, maar waarschijnlijk wel één van de bekendste en de machtigste filmmaker in Hollywood. En ook één van de meest productieve: meteen na The Adventures of Tintin heeft Spielberg komende week War Horse al weer in de Nederlandse bioscopen.

Fight Club - vechten tegen de slaap.jpg

David Fincher, donkere regiemeester

Portret|18 januari 2012

Filmliefhebbers hebben er ongetwijfeld lang naar uitgekeken: het verschijnen van The Girl With The Dragon Tattoo. Want als David Fincher een nieuwe thriller regisseert, ben je van één ding zeker: een tot op het bot deprimerende film. Controverses zijn de zwartgallige regisseur niet vreemd.

Streep cover.jpg

Meryl Streep, Queen of the Oscars

Portret|12 januari 2012

Een van de beste Hollywoodactrices van haar tijd, en de vrouw met de meeste Oscarnominaties: 16 stuks, waarvan ze er twee verzilverde. De recentste nominatie is voor The Iron Lady, die vanaf 12 januari in de Nederlandse bioscopen te zien is: goed mogelijk dus dat er een derde beeldje bij gaat komen...

Jessica-Biel-cover.jpg

Jessica Biel

Portret|8 januari 2012

Ze heeft de weinig verheffende eer om door het leven te gaan als de gevaarlijkste ster in cyberspace. Jessica Biel is de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor de meeste virussen op computers. Een makkelijk doelwit om schadelijke software achter haar gewilde foto’s te plakken. Vuurwerk in Hollywood is echter nog niet echt aan haar besteed.

Portret: Matt Damon

Matt Damon: leeft the American Dream

Portret|8 januari 2012

Er duiken foto's op van Jeremy Renner in de nieuwe Bourne-adaptaties. Er zijn geruchten dat Damon de politiek in wil. Hij dook laatst weer op in Saturday Night Live. Hoog tijd voor een portret!

Mini Leonardo DiCaprio home

Leonardo DiCaprio wacht op Oscar

Portret|5 januari 2012

Het jongetje DiCaprio hing als hunk op meisjeskamers. Maar hij overleefde de hype en groeide uit tot de best betaalde en misschien ook wel allerbeste acteur die op dit moment in Hollywood rondloopt. Hoog tijd voor een portret.

Elle Fanning

Elle Fanning: Meer dan het Zusje Van

Portret|4 januari 2012

Het hebben van een bekende broer of zus is vaker een vloek dan een zegen. Natuurlijk word je altijd verweten dat je bent doorgebroken dankzij hem of haar. Of dat het een stuk gemakkelijker voor je was, omdat je opgroeide in het juiste wereldje..

Stan Winston cover.jpg

Stan Winston: erfenis van monsters en make-up

Portret|4 januari 2012

I don’t do special effects. I do characters. I do creatures.” Het is de uitspraak waar Stan Winston zijn hele carrière omheen bouwde. Winston’s meest bekende creaties zijn te zien in films van Tim Burton, James Cameron en Steven Spielberg. Zijn samenwerkingen met die laatste twee regie-giganten zouden hem bovendien in totaal vier Oscars opleveren.

Goslingert.jpg

Ryan Gosling: Man van het Jaar

Portret|31 december 2011

Acteren doet Ryan Gosling al sinds zijn tienerjaren en slechte films lijken niet voor te komen op zijn lijstje. Ondanks zijn indrukwekkende filmografie is hij een laatbloeier te noemen. Pas dit jaar groeide Gosling uit tot de droom van iedere regisseur.

Tom Cruise cover.jpg

Tom Cruise

Portret|26 december 2011

Waar is de tijd gebleven dat alle vrouwen in katzwijm vielen voor Tom Cruise? Sinds Cocktail en Top Gun deed hij héél veel goed in zijn carrière. Maar diezelfde vrouwen vinden hem nu vooral een héle rare man. Hamvraag: watskeburt? Een profiel van de Mission: Impossible held. 

Olivia-Wilde-cover.jpg

Olivia Wilde

Portret|23 december 2011

Olivia Wilde is fonkelnieuw aan het Hollywoodfirmament. Belangrijke rollen heeft ze buiten haar aandeel in hitserie House nog niet op haar palmares staan, maar wát een ogen en wát een ambities. Onze voorspelling: 2012 wordt het jaar van Olivia Wilde.

Portret: Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.: Begaafd en bezopen

Portret|21 december 2011

Downey Jr. krijgt de helft van zijn salaris pas ná het voltooien van een nieuwe film. Een ingebouwd zekerheidje voor de makers, mocht zijn drank- of drugsverslaving weer de kop opsteken. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat Robert Downey Jr. zich alsnóg heeft weten op te werken tot blockbuster-acteur? Vandaag zijn portret bij gelegenheid van de première van Game of Shadows, zijn tweede ronde als Sherlock Holmes.

Portret: Marisa Tomei

Koningin van het tweede plan: Marisa Tomei

Portret|15 december 2011

Marisa Tomei is een waar pareltje als actrice. Of er nu extra diepgang nodig is, een betraand gezicht of een lekker gek wijf: Tomei kan alles. Al jaren staat ze aan de top van Hollywood. Maar de absolute top, die is altijd nét buiten handbereik gebleven.

Clint Oudhout

Clint Eastwood: tachtig jaar pure cinema

Portret|5 december 2011

De man heeft de respectabele leeftijd van 81 gehaald en nog stééds staat hij te regisseren. Binnenkort vind je dan ook weer een van zijn films in de bioscoop: J. Edgar. Rond de release zullen we ook een portret van hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio plaatsen. 

Frank Darabont home

Frank Darabont: wat kan-ie zonder Stephen King?

Portret|1 december 2011

Voor slechts een schamele dollar mogen jonge filmmakers de rechten van een kortverhaal van Stephen King kopen. Zo kon een twintigjarige Frank Darabont in 1983 zijn kortverhaal The Woman in the Room verfilmen. Later zou hij nog drie andere verhalen van King op het witte doek tot leven brengen, waaronder The Shawshank Redemption en The Green Mile.

Portret: Kevin Spacey

Kevin Spacey: toneelmeester

Portret|25 oktober 2011

Hij heeft flair, hij heeft persoonlijkheid en speelt met het grootste gemak zowel de goedzak áls de slechterik. Maar het liefst zie je Kevin Spacey toch als sullige en cynische antiheld die zich een weg door een depressie vecht.

Kate Winslet cover

Heavenly Creature Kate Winslet

Portret|5 oktober 2011

Ze  brak door in één van de grootste blockbusters ooit gemaakt, maar Kate Winslets goedgevulde film-CV bestaat vooral uit kleinere arthouse-films. Dankzij haar acteerkunsten wordt ze gezien als één van de beste actrices, al valt ze op de prijzengala's vaak nét buiten de boot.. Oh, en ze is vandaag jarig. 

Portret: Bruce Willis

Bruce Willis: niet kapot te krijgen

Portret|1 oktober 2011

Bruce Willis scoort in de jaren tachtig als muzikant een aantal kleine hitjes onder de naam Bruno. Ook doet hij de zang en speelt hij mondharmonica in zijn bandje “The Accelerators”. Die naam lijkt niet voor niets gekozen: elke keer als zijn acteercarrière muurvast lijkt te zitten schakelt hij gewoon een versnelling hoger.

Portret: Hugh Jackman

Hugh Jackman: 'Aussie' die de slag gemist heeft?

Portret|15 september 2011

Een knappe man, een aimabele man, zelfs een alleskunner. Hugh Jackman doet wat hij graag wil en heeft een prima carrière. Blijft toch de vraag overeind hoe je in vredesnaam als gedroomde nieuwe James Bond in ijstheereclames terecht komt?