Zinderende zondagtrailer: Southpaw

Geplaatst: door de redactie

Jake Gyllenhaal (Everest) dook onlangs de sportschool in voor Southpaw. Bekijk het resultaat in een nieuwe trailer voor de film van Antoine Fuqua (The Equalizer, The Magnificent Seven) die over een kleine drie maanden in de bios verschijnt.

Billy ‘The Great’ Hope (Gyllenhaal) is een veelgeprezen bokskampioen die door het noodlot alles in zijn leven verliest; zijn vrouw (Rachel McAdams), zijn huis en uiteindelijk ook de voogdij van zijn dochter. Hij besluit zich echter weer terug te knokken en krijgt daarbij hulp van de sympathieke oud-bokser Tick (Forest Whitaker). Naast de fysieke transformatie van Gyllenhaal laat ook Rita Ora zich van een andere kant zien; de zangeres geeft in Southpaw gestalte aan een mishandelde junkie vol blauwe plekken.

Scenarist Kurt Sutter schreef o.a. een uiteindelijk nooit gebruikt scenario voor The Punisher: War Zone voor Lexi Alexander, maar Southpaw is de eerste van zijn filmscripts waar nu dan ook echt een speelfilm van is gemaakt. Op televisie schreef Sutter voor series als The Shield (waarin Whitaker ook een tijdje te zien was) en het door hem bedachte Sons of Anarchy. Southpaw verschijnt op 10 september in Nederland.