Zinderende zondagtrailer: Seventh Son

Geplaatst: door de redactie

Hij werd maar liefst twee jaar uitgesteld en ging van Warner naar Universal, maar begin 2015 moet Seventh Son dan toch echt in de bioscoop verschijnen. De film herenigt The Big Lebowski-tegenspelers Jeff Bridges en Julliane Moore, terwijl Ben Barnes (The Chronicles of Narnia) te zien is als het titelpersonage.

De film is losjes gebaseerd op het eerste deel uit de The Wardstone Chronicles-boekenreeks van auteur Joseph Delaney. Jeff Bridges speelt geestenjager John Gregory, die de wereld moet beschermen tegen een heks (Julianne Moore) die hij zelf ooit op wist te sluiten. Na haar plotselinge ontsnapping moet hij vliegensvlug een jonge protégee (Ben Barnes) opleiden, terwijl zulke intensieve training normaal gesproken jaren duurt.

De 3D-film werd geregisseerd door Sergey Bodrov, wiens Genghis Khan-biopic Mongol hem in 2008 een Oscarnominatie voor beste buitenlandse film opleverde. Bijrollen zijn er voor Kit Harington (Pompeii), Djimon Hounsou (Guardians of the Galaxy), Olivia Williams (Sabotage, Maps To The Stars), Antje Traue (Man of Steel) en Alicia Vikander (A Royal Affair). Seventh Son verschijnt als het goed is op 23 februari 2015 in de bioscoop.