Zinderende zondagtrailer: Raiders!

Geplaatst: door de redactie

Vlak na de geruchten over een Indy-reboot met mogelijk Steven Spielberg nog altijd aan het roer verscheen ook de trailer voor Raiders! The Story of the Greatest Fan Film Ever Made. De docu over de totstandkoming van de no-budget fan film Raiders of the Lost Ark: The Adaptation, een shot voor shot remake van de originele Indiana Jones-film, gaat deze maand in première op het SXSW-festival.

Raiders! volgt een aantal tieners en Indy-fanaten die begin jaren tachtig die bloed, zweet en tranen steken in hun persoonlijke remake van Raiders of The Lost Ark. Door een ruzie om een meisje werd de film, waar ze zeven jaar lang aan werkten, destijds niet afgemaakt, maar vele jaren later komt het tweetal toch weer bijeen om alsnog de laatste ontbrekende scène te schieten en zo hun levenswerk te voltooien.

Naast Eric Zala, Chris Strompolos en Alan Eisenstock, die in 1982 begonnen met het maken van hun Raiders-remake, is de documentaire ook met medewerking van Eli Roth (Knock Knock) en Aint It Cool News-baas Harry Knowles. Beide mannen waren enorme fans van de incomplete Raiders fan film, en hielpen het tweetal om deze alsnog compleet te maken. Ook John Rhys-Davies (Sallah in Raiders en Last Crusade) is te zien in de documentaire.