Zinderende zondagtrailer: Momentum

Geplaatst: door de redactie

Het grote publiek kent Olga Kurylenko (November Man) waarschijnlijk het best als Bond-girl in het slechtst ontvangen Daniel Craig-deel, maar in Momentum mag ze met pistool in de hand nu helemaal zelf een actiefilm dragen. Bekijk de trailer.

Wanneer meesterdief Alex (Kurylenko) tijdens een roof per ongeluk haar ware identiteit blootgeeft, raakt ze al snel betrokken bij een internationale samenzwering. Daardoor wordt ze gedwongen een kat- en muisspelletje te spelen met een team van huurmoordenaars, die worden aangevoerd door James Purefoy (The Following). De enige keus die ze nog heeft is zelf de aanval inzetten, om zo achter de waarheid te komen en wraak te nemen voor een aantal van haar vermoorde vrienden.

 

Naast Kurylenko en Purefoy heeft ook Morgan Freeman (The Shawshank Redemption) een bijrol. Cameraman Stephen S. Campanelli - die jarenlang aan vrijwel alle films van Clint Eastwood werkte - maakt met de actiefilm zijn debuut als regisseur. De trailer geeft het gevoel van een film uit de stal van Bessons EuropaCorp, maar is een Zuid-Afrikaanse co-productie. Een releasedatum is er nog niet.