Zinderende zondagtrailer: The Imitation Game

Geplaatst: door de redactie

Benedict Cumberbatch lijkt een perfecte balans te hebben gevonden tussen de grote blockbusters en het wat kleinere werk. Naast rollen in Star Trek Into Darkness, The Hobbit en zijn casting als Doctor Strange oogst hij namelijk ook al Oscarbuzz voor zijn rol in het waargebeurde drama The Imitation Game. Bekijk onze zondagtrailer voor de film.

Cumberbatch speelt het wiskundig genie Alan Turing. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt hij door de geallieerden gevraagd om te helpen bij het kraken van een topgeheime Nazi-code. Turing blijkt zeer waardevol bij het blootleggen van Duitse geheimen, maar hij bewaart zelf ook een groot geheim: het uitlekken van zijn homoseksualiteit zou hem later in Engeland veranderen van held in paria.

Naast Cumberbatch werd ook de rest van de cast volop geprezen: zo zien we Keira Knightley (Domino) als één van zijn collega's en Charles Dance (Michiel De Ruyter) als zijn superieur. Andere bijrollen zijn er voor Mark Strong (Tinker Tailor Soldier Spy) en Matthew Goode (Stoker). The Imitation Game werd geregiseerd door Morten Tyldum (Headhunters) en verschijnt op 8 januari 2015 in de bios.

Bekijk hieronder ook een korte blik achter de schermen.