Zinderende zondagtrailer: The Equalizer

Geplaatst: door de redactie

Natuurlijk is Denzel Washington óók heel goed in meer ingetogen rollen. Maar op de redactie van filmpjekijken.com zien we de tweevoudig Oscarwinnaar toch het liefst als het meer wraaklustige personage. Afgaande op onderstaande trailer van The Equalizer mag de bijna 60-jarige acteur zich weer lekker uitleven in deze actiethriller van Antoine Fuqua (Olympus Has Fallen, foto hieronder met Marton Csokas), de regisseur die hem eerder een Oscar bezorgde voor Training Day.

Washington geeft gestalte aan Robert McCall, een voormalig geheim agent die een rustig en teruggetrokken leven leidt in Boston. Aan die rust komt een einde wanneer hij de jonge prostituee Teri (Carrie's en Kick Ass' Chloë Grace Moretz) probeert te redden. Zijn oh zo rustige leventje staat volledig op zijn kop, McCall krijgt namelijk de volledige Russische maffia achter zich aan.

Het door Richard Wenk geschreven The Equalizer is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren '80. Tussen september 1985 en september 1989 verschenen 88 afleveringen met Edward Woodward in de hoofdrol, die hem uiteindelijk ook een Golden Globe Award opleverde.

De van de tv-serie afgeleide film zal vanaf 25 september te zien zijn in de Nederlandse bioscopen. Sony Pictures heeft overigens na zeer goed gevallen testscreenings Wenk al opdracht gegeven een script voor een tweede film te pennen.