Zinderende zondagtrailer: De Palma

Geplaatst: door de redactie

Hij brak door tegelijkertijd met eveneens bebaarde collega's als Francis Ford Coppola, Steven Spielberg en George Lucas en blikt nu terug op zijn oeuvre in een documentaire. Kijk en luister naar Brian De Palma in de trailer voor De Palma.

In de documentaire vertelt De Palma, aan de hand van verschillende filmfragmenten, uitgebreid over zijn eigen carrière. De docu werd gemaakt door Noah Baumbach en Jake Paltrow, zelf ook filmmakers en goede vrienden van de regisseur. De Palma staat vooral bekend om zijn Alfred Hitchcock-achtige thrillers en technische vaardigheid. Daardoor zijn zelfs de mindere films op zijn CV nog op zijn minst fascinerend om naar te kijken, denk bijvoorbeeld maar aan het geweldige openingshot in Snake Eyes uit 1998.

De Palma beleefde in 1974 zijn eerste echt grote succes in Hollywood met Carrie (te vinden in ons Stephen King-lijstje) en maakte daarna nog thrillers als Dressed to Kill en Blow Out. In alle drie de films was zijn toenmalige vrouw Nancy Allen te zien. In de jaren tachtig en negentig maakte hij misdaadfilms als Scarface, The Untouchables (waarvoor Sean Connery zijn enige Oscar won) en Carlito's Way en stond hij ook nog eens aan de basis van de succesvolle Mission Impossible-serie van Tom Cruise.