Zinderende zondagtrailer: Catfight

Geplaatst: door Tom van Steensel

Bij de mannen gaat Ice Cube volgende maand op de vuist met Charlie Day in Fist Fight, maar de vrouwen kunnen er ook wat van. Sandra Oh (Grey’s Anatomy) en Anne Heche (Donnie Brasco) gaan elkaar te lijf in de inktzwarte komedie Catfight.

De film draait om de niet al te succesvolle kunstenares Ashley (Heche) en de rijke maar bittere huisvrouw Veronica (Oh). Ooit goede vriendinnen op school, maar nu kunnen ze elkaar niet meer uitstaan. Wanneer de dames elkaar weer treffen op een feestje, ontstaat er een gevecht en belandt Veronica in een coma. Wanneer ze twee jaar later wakker wordt is Ashley plots een succesverhaal en dus zint ze op een rematch. Catfight is ook gedeeltelijk een politieke satire; de Amerikaanse president in de film wil namelijk weer een oorlog beginnen in het Midden-Oosten, waar de echtgenoot van Veronica als zakenman nog meer geld aan zou verdienen.

Catfight heeft bijrollen voor Alicia Silverstone, Dylan Baker en Craig Bierko. De regie werd gedaan door Onur Tukel, bekend van Applesauce, Summer of Blood en Richard’s Wedding. Een releasedatum is er nog niet.