Zevende Chucky-film aangekondigd

Geplaatst: door Tom van Steensel

Brad Dourif zal opnieuw te horen zijn als de duivelse Good Guy-pop Chucky in het zevende deel uit de Child’s Play-serie. Net als het vorige deel Curse of Chucky zal ook dit vervolg, dat de titel Cult of Chucky meekrijgt, rechtstreeks op video uitkomen.

Het zevende deel werd wederom geschreven door Chucky-bedenker Don Mancini, die ook weer zelf regisseert. Actrice Fiona Dourif, inderdaad de dochter van Brad Dourif, kruipt na Curse of Chucky opnieuw in de huid van Nica Pierce. Het personage zit inmiddels een aantal jaren opgesloten in een psychiatrische inrichting, in de veronderstelling dat zij verantwoordelijk is voor de moorden op haar familieleden. Nadat er tijdens een groepssessie een mysterieuze Good Guy-pop wordt gebruikt, beginnen er opnieuw doden te vallen en realiseert ze zich dat ze misschien toch niet zo gek is als dat ze zelf gelooft.

Cult of Chucky wordt een ware franchise-reünie. Alex Vincent, die in de eerste twee films te zien was als de piepjonge Andy Barclay en als volwassene nog een post-credit cameo had in Curse of Chucky, zal opnieuw een rol krijgen en ook Jennifer Tilly (Bride of Chucky, Seed of Chucky) is weer van de partij als Chucky's grote liefde Tiffany. De productie begint volgende week in Canada en hij moet komende herfst uitkomen op video.