Zaterdagtrailer 2: een nieuwe voor The Amazing Spider-Man

Geplaatst: door de redactie

Tussen The Avengers en The Dark Knight Rises worden we ook getrakteerd op een Spiderman-reboot. De nieuwste trailer is net uit, nu met nog meer snelle shots van de gigantische rondrennende hagedis gespeeld door Rhys Ifans.

Aangezien het om een reboot gaat zullen we opnieuw zien hoe Peter Parker (Andrew Garfield) gebeten wordt en om moet leren te gaan met zijn nieuwe superkrachten. Toch moet The Amazing Spider-Man nog een aantal verrassingen in petto hebben: hoewel Uncle Ben (Martin Sheen) wel degelijk in de film zit, lijkt het erop dat deze versie toch meer ingaat op het verleden van Parkers vader en zijn connectie met Oscorp en Curt Connors (Rhys Ifans), die uiteindelijk in The Lizard zal veranderen.

In de trailer is ook nog een mysterieus personage te horen die vraagt “did you tell the boy about his father?”, maar regisseur Marc Webb wil nog niet verklappen wie dat is. Webb is overigens net als Joss Whedon en Shane Black weer een aparte keus van Marvel voor een grootschalig project als Spider-Man: de enige film die hij tot nu toe maakte was het romantische (500) Days of Summer die twee keer opdook in onze Valentijn-lijstjes.

Andere rollen in de film zijn er onder andere voor Emma Stone als Gwen Stacy en Denis Leary als haar vader en politiechef George Stacy. The Amazing Spider-Man gaat op 4 juli in Nederland in première.