Zangeres Jenny Lane zorgt voor Nederlands tintje The Interview

Geplaatst: door de redactie

Hoewel nog steeds onduidelijk is of The Interview een Nederlandse release krijgt, is inmiddels duidelijk geworden dat de omstreden komedie met James Franco en Seth Rogen een bijzonder Nederlands tintje heeft.

Een akoestische cover van Katy Perry's hit Firework door Jenny Lane zit namelijk onder de scène waarin Kim Jong-un uit de lucht wordt geschoten. De Nederlandse zangeres, die eigenlijk Jenny Willemstijn heet, nam de cover al twee jaar geleden op verzoek van platenlabel Cloud 9 op. Dat laat ze weten via Facebook.

 
 

 

The Interview vertelt over een talkshowhost en zijn producer die door de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un worden uitgenodigd op zijn paleis voor een televisieinterview. Vervolgens worden de twee benaderd door de CIA om mee te doen aan een moordcomplot tegen de dictator. Onze recensie van de film lees je hier.

Jenny Lane is trouwens niet de enige Nederlandse muzikant die te horen is in The Interview. Ook Bingo Players draagt een steentje bij aan de soundtrack. Van de Nederlandse dance-act is het nummer Get Up (Rattle), een samenwerking met Far East Movement, te horen. Daarmee scoorde Bingo Players in 2013 een nummer-1 notering in de Britse hitparades. In december 2013 overleed Paul Bäumer, één van de twee oprichters van Bingo Players.